Norsk Revy Logo

 

 

Norsk Revy består av Norsk Revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival. Det er to forskjellige stiftelser, men med felles administrasjon og styre. Vi har fire ansatte.

Norsk Revyfaglig Senter er Norges eneste nasjonale fagsenter for revy. Vår hovedoppgave er å fremme norsk revy innen kulturpolitikk, revymiljøet og hos publikum for øvrig. Målet er å spre og styrke revysjangeren over hele landet.

Senteret administrerer Norsk Revyfestival, og samarbeider også tett med andre regionale revyfestivaler i landet i samarbeidsprosjektet «Veien til Høylandet». Vi har også et nordisk samarbeid med våre revyvenner i Sverige og Danmark for å utvikle revysjangeren på tvers av landegrensene, og sammen med Nord Universitet og svenske Mittuniversitetet arbeider senteret med frivillighet som ressurs i lokal og regional utvikling. En annen viktig oppgave for Norsk Revyfaglig Senter, er Norsk Revyhistorisk Arkiv. Revyen er en del av den norske kulturhistorien og sammen med Nasjonalbiblioteket tar vi vare på revytekstene for å bevare dem for framtida. Det er også mulig å leie tekster fra arkivet i Tekstbanken dersom du ønsker å framføre noen av dem.

Senteret er også en av fire samarbeidspartnere i SceneFolk, en nasjonal forening som jobber for å utvikle norsk amatørteater.

Norsk Revyfestival er en av Norges største humorfestivaler som arrangeres annethvert på Høylandet. En stor del av festivalprogrammet er NM i revy, hvor revygrupper fra hele landet møtes i vennskapelig konkurranse om gjeve utmerkelser. Festivalen er et utstillingsvindu for det beste norsk revy har å tilby. I 2017 er Norsk Revyfestival 30 år. I løpet av disse årene har over fire tusen revygrupper tatt imot applaus fra enda flere publikummere i teltene på Høylandet.

Gå til festivalens hjemmeside.