Den nye revyvisa – en konkurranse for revyaktører   :-D


  • Vi ønsker å fornye revyvisa med nye samfunnsaktuelle tekster og ny originalskrevet musikk. Vi utlyser derfor en tekstkonkurranse blant revylag og andre ikke-profesjonelle tekstforfattere.
 
  • Norsk Revyfaglig Senter (NRS) og NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfatter) går sammen i dette prosjektet om å fornye revyvisa. Ideen er at revyaktører, gjennom revygruppene, utfordres til å skrive aktuelle tekster, og deltar i en tekstkonkurranse. En jury velger ut 15 gode tekster, som oversendes komponister, som tonesetter tekstene. De 15 utvalgte tekstene og melodiene, honoreres med 6500 kr. 
 
  • NB: 5 av de utvalgte tekstene kan også ha egenskrevet melodi
 
  • Den endelige vinneren kåres av publikum under Norsk Revyfestival- NM i revy på Høylandet 2013. Førstepremien er på kr 50.000 kr, som deles likt mellom forfatter og komponister.

     

  • Send oss din tekst innen 15.august
 

 

 

 

 

Her er konkurransereglene:

1. Alle revyamatører kan delta i konkurransen. Som amatør regnes alle som ikke har revy- eller eller tekstforfattervirksomhet som hovedinntekt. Konkurransen retter seg mot medlemmer av revylag, men dette er ikke et krav for deltagelse i konkurransen. Ved tvilstilfelle om tekstforfatter er å regne som profesjonell, avgjøres dette av prosjektledelsen.

2. Inntil 5 av de innsendte bidragene som velges ut, kan bestå av både tekst og melodi. De resterende tekstene fordeles til profesjonelle komponister tilknyttet NOPA.

3. Bidragene vurderes av en jury, som velger ut 15 bidrag til finalen. Prosjektledelsen forbeholder seg retten til å komme med kvalitative innspill. Som opphavsmann regnes uansett innsenderen av teksten og/eller melodien.

4. Komponister fremskaffes av prosjektledelsen gjennom NOPA, Norsk Forening for komponister og tekstforfattere. Prosjektledelsen tildeler tekstene til hver enkelt komponist.

5. Tekster sendes til [email protected] innen 15.august 2012.
Bidrag som er både melodi og tekst sendes inn som demo på CD, minnepinne eller mp3-fil.

6. Hvert innspilte bidrag kan ha en maksimum lengde på 3 minutter og 30 sekunder. Det er ikke krav om at bidragene skal ha en spesiell musikalsk sjanger, hovedtanken er å ha en god symbiose mellom tekst og melodi, og kvalitet i framføringen. Det er også viktig at temaet i teksten er holdbart over tid, ettersom endelig finale er sommeren 2013.

7. Når melodiene er klare, sørger tekstfinalistene for selve innspillingen av visene. De som sender inn både tekst og melodi, velger selv hvem som skal spille inn. Dersom man ikke ønsker å være utøver selv, kan man bruke eksterne utøvere. Innspillingene må ha en teknisk kvalitet som egner seg for avspilling på riksdekkende radio. Bidragsytere som får sitt verk i finalen, kan få utbetalt honorar på forskudd dersom dette trengs til innspillingsutgifter.

8. Alle 15 bidrag som kommer til finalen, honoreres med NOPAs sats kr 6500,- for tekst og 6500,- for melodi. I tillegg kan det tilkomme honorar for urfremføring i radio, og eventuelle andre royalties.

9. Ved avspilling av bidragene i radio sørger bidragsyterne for selv å anmelde verket til TONO. Prosjektledelsen kan være behjelpelig med dette. TONO-medlemskapet sikrer deltagernes opphavsrett og korrekte royaltyutbetalinger. «Forvaltningskontrakt med TONO sikrer deltagernes opphavsrett og korrekte royaltyutbetalinger.»

10. Innsendere som kommer til finalen oppfordres til også selv å markedsføre sitt bidrag, gjennom f.eks. youtube og sosiale medier.

11. Vinneren kåres ved lytteravstemninger i radio, med endelig finale på NM i Revy 2013. 1.premie er kr 50.000,- som deles likt mellom forfatter og komponist.

 

 

Send oss din tekst innen 15.august

Teksten sendes til :

Norsk Revyfaglig senter

Bygdatunet

7977 Høylandet

eller på epost til [email protected]

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.