– Det er ingen statsløyndom at dei fleste av oss som er med i revymiljøet er godtoppi 40-50-åra. Det byrjar åbli ein høg snittalder, seier

Ole Bergesen. Det vil revyveteranen, som også er leiar i Fitjar Teaterlag, gjera noko med. I kveld inviterer han til oppstartsmøte for eit heilt nytt revyopplegg for Fitjar-ungdommen, skriver avisa Sunnhordaland.

Tilbod til ungdommen

– Me ynskjer nye krefter velkomne, og vil gje eit tilbod til ungdom mellom 13 og 20 år, der dei kan læra om det meste som har med å setja opp ein revy, seier Bergesen. Sjølv vil han ta seg av den meir generelle biten av det å setja opp ein revy, medan andre vil ta seg av slikt som har med sminke og koreografi å gjera, for å nemna noko.

– Me satsar på å bruka gode og profesjonelle krefter til å køyra kursa, og legg opp til ei helgebasert ordning, slik at ungdom som går på skule vekke også får høve til å vera med, seier Bergesen.

– Har sådd spirene

Dei to siste åra har det blitt sett opp lokalrevyar på Fitjar der yngre krefter har sloppe til, noko som ifølgje Bergesen berre har vore positivt.

– Me har hatt med oss firefem ungdommar på begge desse revyane, og har på ein måte alt sådd spirene til det me startar opp no. Desse har me fått med oss i laget, men me vil ha me enda fleire, seier Bergesen. Og revyfolket lèt set ikkje nødvendigvis stoppa av kommunegrensene.– Om nokon frå Vikjo vil vera med, er dei hjarteleg velkomne. Me har alt folk frå Stord med i teaterlaget, så det går veldig bra, seier Bergesen.

– Mykje moro

 Teaterlaget har alt fått støtte frå fleire eksterne velgjerarar, som gjer at dei no kan gå igang med dette prosjektet. I tillegg vil det ifølgje Bergesen koma ein liten eigendel.– Men det er ikkje store summen det er snakk om, forsikrar Bergesen som lovar mykje moro for dei som vil inn i revymiljøet. – Revy er kjekt, sosialt og inkluderande, og det er ingen grunn til å ikkje bli med. Me har eit mål om å oppretthalda lokalrevyane, og treng rekruttering i alle ledd. Det har vore supert med nye krefter dei to føregåande lokalrevyane, seier Bergesen.I samband med dei planlagde kursa er det eit mål å setja opp ein revy i løpet av våren.

Rosar tiltaket

Jan Otto Vik, som i fleire tiår har vore aktiv på revyscena, er svært positiv til dette prosjektet.– Dette er heilt fantastisk. Me har hatt med unge, lokale folk både som syngjande servitørar og som musikarar fleire år på Stord, og har gode røynsler med det, seier Vik.

– Er det berre positivt, eller har det også sine utfordringar?– Det er klart det er utfordringar med det. Uansett kva ein driv med er det meir krevjande å ha med ferske nye folk enn sånne som har vore med i 20 år. Men det er likevel veldig smart å gjera, seier Vik.– Har de vore inne på same tanken i revymiljøet på Stord?– Ja, me har snakka mykje om det, men har ikkje gjort noko konkret. Det er veldig bra at dei dreg dette i gang på Fitjar no, seier Vik som etter mange år har varsla at han vil satsa meir bak scena framover.– Det er klart at det er kjekt å vera på scena, men folk blir jo leie av dette trynet òg. Det må inn nye folk, seier Vik.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.