Rune AndersenRune Andersen er utnevnt til festivalartist forNM i Revy 2013 – Norsk revyfestival.

HØYLANDET: Han skal kaste glans over revyen og festivaldagene på Høylandet fra 10. til 14.juli.

– Valget av Rune Andersen som vår første festivalartist, var lett, sier festivalsjef Anita Østby.

Rune Andersen deltok på den første Revyfestivalen i 1987, og da vant han prisen for beste revyvise, med en parodi av Åge Aleksandersen. Siden da har han parodiert seg oppover, og er i dag en av Norges beste komikere på parodier. Rune Andersen er en varm talsperson for lokalrevy og Revyfestivalen på Høylandet.

Blir tradisjon
– Vi ønsker at festivalartistene skal bli en tradisjon og ambassadører for Norsk revyfestival og NM i revy, og håper at de også kan komme med kreative innspill til festivalen for videre utvikling.

– Grunnen til å opprette en egen festivalartist, er å hedre et revymenneske og en komiker som står for gode tekster og god underholdning. Vi ønsker at Årets festivalartist skal være til inspirasjon for revyaktørene som kommer på revyscenen på Høylandet, og vi vil også gi publikum det lille ekstra, sier Østby.

Rune Andersen opptrer under begge finalene på lørdag kveld, med nyskrevne tekster for festivalen. I tillegg skal han møte revyaktørene som står på revyscenen under årets NM i revy.

Viktig revyfestival
– Hvilket forhold har du til Norsk revyfestival– NM i revy?

–Den har betydd mye for mitt liv og virke som artist/komiker helt siden jeg vant med «Beste vise» i 1987. Dette var en Åge Aleksandersen-parodi, og var starten på min karriere nasjonalt.

– Noen gode minner eller opplevelser fra Høylandet?

– Jeg husker særlig godt dugnadsånden, hvor stort alt var, nervene, og vantroen da vi ble lest opp som vinnere.

– Artig å bli utnevnt til årets festivalartist?

– Stort er det rette ordet. Stort var det også å være dommer der sammen med Halvdan Sivertsen for endel år siden, og erfare at det som startet i 1987 var blitt en stor og veldrevet organisasjon som tar vare på og videreutvikler revytradisjonene våre, sier Revyfestivalens første festivalartist.