… men først skal hun åpne NM i revy!

 

IMG_0383 (1)

 

– Vi er særdeles fornøyd med at Anniken Huitfeldt har sagt ja til oppdraget. Huitfeldt er tidligere kulturminister, og er rik på kunnskap rundt feltet som dekker kultur og næring. Det liker vi. I tillegg er hun opptatt av aktivitet i distriktene, slik at åpningen av NM i revy nok faller lett for henne, smiler en fornøyd festivalsjef, Anita Østby.

Festivalsjefen registrerer at Anniken Huitfeldt nylig har overnattet i telt med Heimevernet i Nord-Norge. Det gjør innkvarteringen av stortingsrepresentanten enkel.

– Jeg sover gjerne i telt på revycampen også, responderer Huitfeldt til revy.no.

Da NM i revy ble arrangert i 2013, sto Erna Solberg for den store åpningen. Høsten etter ble hun statsminister. Statistisk sett kan altså Huitfeldt bli statsminister om to år, dersom det viser seg at det er representasjon på Norsk Revyfestival som skal til for å nå det store vervet.

– Jeg gleder meg veldig til å entre Høylandet. Norsk Revyfestival har svært god helse, god økonomi, og holder liv i de små revylagene rundt om i landets grender. Målet for mange revylag er å kunne delta i NM i revy. Bare på en plass som Høylandet, der det visstnok er 1.277 innbyggere dersom alle er hjemme, klarer de å mobilisere nok tro, engasjement og galskap hos ildsjeler til å skape et så latterlig bra produkt, roser Anniken Huitfeldt.

Siden oppstarten av Norsk Revyfestival i 1987 har Norsk Revyfestival solgt drøyt 200.000 billetter, omsatt for 60 millioner kroner, lagt ned 200.000 dugnadstimer, tilført lag og foreninger seks millioner kroner og applaudert 4.000 amatørskuespillere fra 1.300 revylag.

 

Tekst: Marianne Østby