åsleikengmark

 

Konferansier på årets finaleforestillinger er Åsleik Engmark. Han er en av Norges mest allsidige komikere, kjent for sin fantastiske improvisasjonsevne. I 2009 debuterte han som spillefilmregissør med filmen Knerten, som har blitt en av landets største barnefilmsuksesser gjennom tidene.

Åsleik går for å være en av Norges beste improvisasjonskomikere, og det er nettopp dette som gjør hans opptredener så unike. Han lager gjerne sanger på sparket, og hans evne til å trekke personer, handling og musikere fra salen og inn i showet er beundringsverdig. Åsleik Engmark jobber også som regissør, skuespiller, tekstforfatter, sanger og komponist.

– Jeg spilte i min siste amatørrevy to år før Revyfestivalen startet i 1987, derfor har Høylandet alltid vært et litt sårt og uoppnåelig sted for meg.

– Når jeg nå endelig får komme, er det som om ringen er sluttet. Men publikum trenger ikke forvente seg hverken Severin Suveren eller Timon i Løvenes Konge fra min side. Jeg kommer utelukkende for å nyte og løfte fram alle de fantastiske numrene som skal formidles fra scenen, sier Åsleik Engmark, og legger til:

– Det kan godt hende at NM i revy er viktig for neste generasjon profesjonelle komikere i Norge, men mye viktigere er det NM gjør for den økte kvaliteten, gleden og utbredelsen av norsk amatørrevy, sier Åsleik Engmark.

 

Tekst: Marianne Østby