IMG_8871

SpareBank 1 SMN innser at samarbeid med Norsk Revyfestival på Høylandet er en lønnsom investering. Nå går den største banken i Trøndelag inn med ytterligere sponsormidler; 350 000 kroner for årets festival.

– Vi ser at samarbeid over tid lønner seg, og bidrar med glede til at Norsk Revyfestival styrker fotfestet i Trøndelag. Norsk Revyfestival beviser god økonomi og er en særdeles viktig aktør i regionen hva gjelder utvikling av kultur- og næringsliv, medgir banksjef for Overhalla, Namsos og Grong, Ole Anders Olsen.

Gjør festivalen levedyktig
Festivalsjef Anita Østby forteller at SpareBank 1 SMN i stor grad bidrar til at revyfestivalen faktisk er levedyktig. Sparebanken var de eneste som hadde tro på revyfestivalen fra starten av.

– Sparebanken har bidratt med sponsormidler siden i 1987. Den gang løsnet de 100.000 kroner fra egen pengesekk. Siden den gang har de bidratt hvert eneste festivalår. Sparebankens bidrag har også ført til at andre næringsaktører har sett verdien av å støtte oss økonomisk. Det er helt klart avgjørende for at vi er levedyktig, sier Østby.

Tekststipend på 25.000 kroner
SpareBank 1 SMN er i dag hovedsponsor på lik linje med Trønder-Avisa og NTE.

I tillegg til rene sponsormidler, bidrar også sparebanken med 25.000 kroner til årets Revytekststipend, som deles ut under revyfestivalen. Sparebanken setter også opp revybuss fra Namsos til Høylandet.

Billettsalget går godt
Siden oppstarten av Norsk Revyfestival i 1987 har Norsk Revyfestival solgt drøyt 200.000 billetter, omsatt for 60 millioner kroner, lagt ned 200.000 dugnadstimer, tilført lag og foreninger seks millioner kroner og applaudert 4.000 amatørskuespillere fra 1.300 revylag.

Per 15.april er det solgt billetter for 1,5 millioner kroner – folk vil så klart til Norsk Revyfestival!

 

Tekst og foto: Marianne Østby