Arvid Ones, Marianne Krogness og Kristian Fr. Figenschow jr. skal kåre det beste revynummeret i Norge, under NM i revy på Høylandet, 1.-5.juli.

Fagansvarlig Hanne Vilja Sagmo ved Norsk Revyfaglig senter et nå glad for at de har fått tak i en solid jury.

– Juryen satt sammen med tanke på geografi, kjønn og kompetanse. Dette er dyktige folk på hvert sitt felt, og alle har et godt hjerte for revy, sier Sagmo.

Arvid Ones (58)

Arvid_Ones_1020_x__2618416a

er en norsk instruktør, regissør og skuespiller. Han har jobbet ved en rekke norske teatre, blant andre Det Norske Teater, Riksteateret, Oslo Nye Teater, Fjernsynsteateret og DNS. Han hadde regi på suksessforestillingene «Kvinner på randen» og «Ylvis – en kabaret». Ble i 2005 teatersjef for Hordaland Teater.

 

Marianne Krogness (63)

Marianne_Krogness_4725897a

er norsk skuespiller, sanger og revyartist.

Hun var et sentralt medlem iT ramteateret da gruppa ble stiftet i 1976, blant annet i rollen som den gitarspillende Sandra Salamander i Tramteaterets populære TV-serier om Pelle Parafins bøljeband. Hun ble siden kjent som «Shell-dama» i en serie humoristiske reklamefilmer. Hun har hatt flere mindre roller i norske filmer og spilt i revyer og kabareter.

 

Kristian Fr. Figenschow jr. (53)

Kristian Figenschow.

er norsk skuespiller. Han er blant annet kjent fra en av hovedrollene i filmen Piratene (1983) og rollen som Jendor i oppsetningen av Oluf. Han har vært ansatt i en årrekke ved Hålogaland Teater.
Han har vært sentral i forestillinger som blant annet Arthur Arntzens Den Fordømte Nordlendingen (1996-97) og i stykker som Vett og Uvett, Ibsens Vildanden, Hemmel og Hav, Tre Søstre og Stein i lomma.