Anne Berit Sivertsen i Lånkerevyen er en av mentorene i Revydoktoren. Her sammen med Harald Morten Bremseth i nummeret “Rødhette” under NM i revy 2015. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Mange revylag jobber hardt og godt, men trenger det lille løftet for å lage enda bedre revy. Søk hjelp hos Revydoktoren!

Norsk Revyfaglig Senter arrangerer, med støtte fra Trøndelag fylkeskommune, i 2018 et pilotprosjekt hvor vi tilbyr en mentorordning for trønderske revygrupper. Målet er faglig utvikling gjennom jevnlig oppfølging.

Sammen med mentoren skal gruppene lage god revy. Gruppene skal ikke sette opp en hel revy, men jobbe fram to/tre gode nummer. Resulterer prosjektet i revygull får de beste numrene bli med når Norsk Revyfestival setter opp en forestilling i Olavshallen i november.

Tidspress

De fleste revygruppene har ofte et tidspress før en produksjon, noe som gjør at man noen ganger må ta til takke med det som er “godt nok”, sier daglig leder i Norsk Revy, Hanne Vilja Sagmo. – På lang sikt kan dette føre til at revygruppene stagnerer og mister motivasjonen til å fortsette med revy.

Derfor tilbyr Norsk Revyfaglig Senter en ordning som skal puste ny giv inn i tre utvalgte grupper. – Med Revydoktoren får gruppene ta seg tid til å lære seg teknikker som hever kvaliteten på revyen, og man får hjelp til å finslipe på ideene sine, sier Sagmo.

Mange blir motiverte av kurs, men uten oppfølging er det lett å glemme hva man har lært. Når tidspresset for neste produksjon melder seg er det enda lettere å falle tilbake i gammelt mønster. Derfor ønsker Norsk Revyfaglig Senter å prøve ut en ordning hvor deltagerne får jevnlig oppfølging over en gitt periode for å gi varig endring.

Med hjelp fra Revydoktoren vil revygruppene forhåpentligvis få det lille ekstra løftet som motiverer dem til å lage enda bedre revy rundt omkring i fylket.

Sigmund Kveli, her fra forestillingen “Intimen” under Norsk Revyfestival 2017. Foto: NRF/Hanne Aarmo.

Mentorene

Tre grupper blir plukket ut til å delta i prosjektet. Hver gruppe vil få personlig oppfølging av sin mentor. Mentorene er tre erfarne revyaktører, som hver på sitt vis har satt sitt preg på det trønderske revymiljøet.

Anne Berit Sivertsen i Lånkerevyen har lenge vært en viktig del av den prisvinnende revygruppa. Hun har deltatt i NM i revy på Høylandet flere ganger og vant sist Årets sceneprestasjon i norgesmesterskapet i 2015.

Sigmund Kveli har i mange år jobbet med revy. Han har vunnet flere priser i NM i revy, og er blant annet en del av trioen Kveli Rånes Bremseth. – Sigmund har i mange år vært med på å utvikle humoren i hele regionen og vist at man kan leve av å være morsom, sa Hanne Vilja Sagmo da Kveli ble presentert som årets festivalartist i forkant av Norsk Revyfestival 2017.

Tekstforfater og skuespiller Rakel Sivertsen er en del av trioen Kvitter fra Knotten og Hommelvikrevyen, og har vært en del av To fra Vika. Hun har spilt revy over hele Trøndelag og har blant annet vunnet Beste vise i NM i revy.

Rakel Sivertsen som jomfru Maria i forestillingen Det beste fra Norsk Revyfestival. Foto: NRF/Marte Fløan Beisvåg.

Samlinger

Tre revygrupper blir plukket ut til å delta på ordningen. Gruppene får utdelt hver sin revydoktor, eller mentor, som skal bidra i prosessen fra idé til ferdig revynummer. Kursopplegget starter i juni og avsluttes i Trondheim i november.

Første samling: Tekst og idéutvikling

Høylandet, 16.-17. juni.

Kurshelg på Høylandet med mentorene og alle deltagerne samlet.

Hjemmelekse: mentor + revygruppe

Basert på det man kom fram til på første samling skal revygruppene jobbe fram minst tre revynummer sammen med mentoren. Hvor ofte man skal samles og når avtales med hver enkelt mentor.

Fagdag: revyregi

Skatval, 13. oktober. 

Etter å ha jobbet på egenhånd og med mentor, inviteres deltagerne til en masterclass i revyregi med nyansatt fagansvarlig i Norsk Revy, Ole Christian Øen.

Olavshallen

Trondheim, 23.-24. november.

Om prosjektet resulterer i nytt revygull får de beste revynumrene bli med til Norsk Revyfestivals forestilling i Olavshallen i november.

Praktisk informasjon

Søknadsfristen er satt til fredag 4. mai.

Du søker ved å sende en kort begrunnelse på hvorfor din revygruppe vil være med. Skriv også hvor mange deltagere fra gruppa som blir med og hva dere trenger mest hjelp til.

Søknaden sendes på e-post til [email protected] og merkes Revydoktoren. Det er kun trønderske revygrupper som kan søke.

Utvelgelsen gjøres av Norsk Revyfaglig Senter i samarbeid med mentorene. Geografisk tilhørighet vil være en del av kriteriene. Ved å takke ja til plassen forplikter man seg til å delta på begge samlinger, samt jobbe med mentoren i mellomtiden.

Norsk Revyfaglig Senter finansierer det faglige, men gruppene må selv betale for transport til og fra samlingene og for overnatting på Høylandet.

Ta kontakt dersom du har spørsmål.

Meld på din revygruppe