Melhus Revylag er en av tre utvalgte grupper som får være med i Revydoktoren. Foto: privat.

Tre heldige revygrupper får en gylden mulighet til å lære av erfarne fagfolk.

Revydoktoren er et nytt kurskonsept fra Norsk Revyfaglig Senter. Med støtte fra Trøndelag fylkeskommune skal tre revygrupper få jevnlig oppfølging av en mentor i en gitt periode.

Disse tre er plukket ut til å delta i Revydoktoren:

  • Harran UL (Harran)
  • Melhus Revylag (Melhus)
  • Sørfjord Revygruppe (Fosen)

Dermed er nord-, sør- og midt-delen av fylket representert i prosjektet. Lagene får hjelp av noen av Trøndelags beste revyfolk: Sigmund Kveli fra Kveli Rånes Bremseth, Anne Berit Sivertsen fra Lånkerevyen og Rakel Sivertsen fra Kvitter fra Knotten.

Forventer å bli bedre

Melhus Revylag er en av de utvalgte revygruppene som får være med i Revydoktoren. De har spilt revy i noen få år, og har siden oppstarten i 2013 deltatt både på Norsk Revyfestival og Humofestivalen i Hemne.

Leder i laget, Eva Gundersen, sier de meldte seg på fordi de har ambisjoner om å utvikle seg.

– Vi synes det er kjempeartig å drive med revy. Nå vil vi gjerne prøve å utvikle oss og heve kvaliteten på det vi gjør. Ikke bare til vår neste revy, men vi har også lyst til få utviklet nummer som vi kan gjøre det best mulig med på revyfestivaler, sier hun etter å ha fått den gledelige nyheten.

Les mer: Talent alene er ikke nok

Revylaget har 16 medlemmer, der alle bidrar som tekstforfattere og skuespillere. De har klare forventinger til deltagelsen i prosjektet.

– Vi forventer å bli bedre, både tekstmessig, i rollebygging og fremførelse, sier Gundersen.

Håper flere kan få hjelp

Første samling i Revydoktoren blir på Høylandet i midten av juni. Daglig leder i Norsk Revy, Hanne Vilja Sagmo, gleder seg til å samle de tre revylagene i revybygda. Hun er overbevist om at kursing styrker revymiljøet i fylket.

– Det er viktig å å søke profesjonell hjelp for å bli bedre. Skal amatører utvikle seg må de bruke fagfolk, sier hun.

Prosjektet er en pilot som foreløpig begrenser seg til Trøndelag. Blir det en suksess håper Sagmo at flere kan få hjelp av Revydoktoren.

– Det er flere som sikkert ville hatt hjelp av en personlig revytrener. Viser det seg at Revydoktoren er en god medisin håper jeg vi kan ta det ut på veien slik at flere i landet kan få en smak.

Les mer: Ikke stopp på første ideen

Les mer om Revydoktoren