Humorfestivalen i Hemne lader i disse dager opp med å besøke flere av revygruppene som skal delta på festivalen. Foto: privat.

Annethvert år arrangeres det ni regionale revyfestivaler rundt om i landet. Fra Langesund i sør til Lakselv i nord kommer revygrupper sammen for å vise publikum det morsomste de har å by på. De beste numrene på hver festival direktekvalifiseres til NM i revy på Høylandet i 2019.

Før fellesferien legger seg over landet vårt har du mulighet til å besøke tre revyfestivaler: Humorfestivalen i Hemne, Gapskrattfestivalen og Nord-Norsk Revyfestival. Flires vi der?

Humorfestivalen i Hemne

Først ut i festivalsesongen er Humorfestivalen i Hemne. Den arrangeres på Kyrksæterøra 1.-3. juni. Her spilles det tre innledende forestillinger og én finale.

Visekveld med Ole Paus er ett av mange høydepunkt under Humorfestivalen i Hemne.

Selv om det er et stramt revyprogram er det mer å få med seg på festivalen. Fredag kveld er det åpningsseremoni, første revyforestilling og visekveld med Ole Paus. Da går mannen bak «Innerst i sjelen», «Mitt lille land» og «Engler i sneen» på scenen for å gi publikum en god start på festivalhelgen.

Lørdag spilles hele tre revyforestillinger: to innledende forestillinger og en storslått finaleforestilling. I mellom slagene kan du overvære humormesterskap og storlygarkonkurranse, før du finner fram danseskoene til kvelds og blir med på fest med Superbandet.

…og skulle du trengt litt mat i magen før avreise på søndag? Bli med på etterlag med litt gratis mat og drikke til alle.

Les mer om Humorfestivalen i Hemne. 

Nord-Norsk Revyfestival

Årets revynummer under NNRF i 2016 gikk til Svolvær Byteater og deres «Nordnorsk folekeventyr». Foto: NNRF.

Nordlendingene dominerte under NM i revy 2017. Hva har de funnet på nå? Om du tar turen til Nord-Norsk Revyfestival på Ørnes 28.-30. juni får du se det fremste av nordnorsk revy.

I løpet av festivalen spilles det hele fire konkurranseforestillinger: tre for voksne og en ungdomsforestilling. I mellom latterkulene kan du nyte grillmat på festivalområdet, se på kostymeopptoget på torsdag eller være med på revypub på fredag.

Lørdagen avsluttes med en forrykende finale. Her får vi se de beste numrene fra årets festival. Har du enda mer å gi etter forestillingen anbefales finalefesten etterpå!

Les mer om Nord-Norsk Revyfestival.

Gapskrattfestivalen

5.-7. juli inviterer Gapskratten til nok en humoristisk helg i Tresfjord!

Her møtes publikum og revyfolk til revyfest i tre dager til ende. Første kvalifiseringsforestilling spilles torsdag, mens andre og tredje forestilling spilles fredag. Lørdag kåres beste vise, monolog og sketsj i en storslått finale i Tresfjord flerbrukshus.

Også Gapskratten byr på mer enn revy og inviterer blant annet til ellevilt høneslepp lørdag. Da slippes 1000 plastender ned elven og du har mulighet til å vinne pengepremier som gir en knallstart på ferien. Du kan også bli med på Gapskrattur – en reise gjenom Tresfjord med innslag av skjemt, kåseri, musikk og mat.

Serveringsteltet er et populært samlingspunkt på festivalen. Her får du kjøpt det du trenger av mat og drikke, mens det serveres minirevy mellom slagene både torsdag og fredag. Har du ikke slitt ut danseskoene siden forrige festival kan du prøve deg på nytt i Tresfjord. Her spilles det levende musikk alle kvelder.

Les mer om Gapskrattfestivalen.

I 2016 ble Lånkerevyen direktekvalifisert fra Gapskratten til NM i revy på Høylandet. Foto: Gapskrattfestivalen.
Les mer om NM i revy

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.