Humorfestivalen i Hemne lader i disse dager opp med å besøke flere av revygruppene som skal delta på festivalen. Foto: privat.

Annethvert år arrangeres det ni regionale revyfestivaler rundt om i landet. Fra Langesund i sør til Lakselv i nord kommer revygrupper sammen for å vise publikum det morsomste de har å by på. De beste numrene på hver festival direktekvalifiseres til NM i revy på Høylandet i 2019.

Før fellesferien legger seg over landet vårt har du mulighet til å besøke tre revyfestivaler: Humorfestivalen i Hemne, Gapskrattfestivalen og Nord-Norsk Revyfestival. Flires vi der?

Humorfestivalen i Hemne

Først ut i festivalsesongen er Humorfestivalen i Hemne. Den arrangeres på Kyrksæterøra 1.-3. juni. Her spilles det tre innledende forestillinger og én finale.

Visekveld med Ole Paus er ett av mange høydepunkt under Humorfestivalen i Hemne.

Selv om det er et stramt revyprogram er det mer å få med seg på festivalen. Fredag kveld er det åpningsseremoni, første revyforestilling og visekveld med Ole Paus. Da går mannen bak “Innerst i sjelen”, “Mitt lille land” og “Engler i sneen” på scenen for å gi publikum en god start på festivalhelgen.

Lørdag spilles hele tre revyforestillinger: to innledende forestillinger og en storslått finaleforestilling. I mellom slagene kan du overvære humormesterskap og storlygarkonkurranse, før du finner fram danseskoene til kvelds og blir med på fest med Superbandet.

…og skulle du trengt litt mat i magen før avreise på søndag? Bli med på etterlag med litt gratis mat og drikke til alle.

Les mer om Humorfestivalen i Hemne. 

Nord-Norsk Revyfestival

Årets revynummer under NNRF i 2016 gikk til Svolvær Byteater og deres “Nordnorsk folekeventyr”. Foto: NNRF.

Nordlendingene dominerte under NM i revy 2017. Hva har de funnet på nå? Om du tar turen til Nord-Norsk Revyfestival på Ørnes 28.-30. juni får du se det fremste av nordnorsk revy.

I løpet av festivalen spilles det hele fire konkurranseforestillinger: tre for voksne og en ungdomsforestilling. I mellom latterkulene kan du nyte grillmat på festivalområdet, se på kostymeopptoget på torsdag eller være med på revypub på fredag.

Lørdagen avsluttes med en forrykende finale. Her får vi se de beste numrene fra årets festival. Har du enda mer å gi etter forestillingen anbefales finalefesten etterpå!

Les mer om Nord-Norsk Revyfestival.

Gapskrattfestivalen

5.-7. juli inviterer Gapskratten til nok en humoristisk helg i Tresfjord!

Her møtes publikum og revyfolk til revyfest i tre dager til ende. Første kvalifiseringsforestilling spilles torsdag, mens andre og tredje forestilling spilles fredag. Lørdag kåres beste vise, monolog og sketsj i en storslått finale i Tresfjord flerbrukshus.

Også Gapskratten byr på mer enn revy og inviterer blant annet til ellevilt høneslepp lørdag. Da slippes 1000 plastender ned elven og du har mulighet til å vinne pengepremier som gir en knallstart på ferien. Du kan også bli med på Gapskrattur – en reise gjenom Tresfjord med innslag av skjemt, kåseri, musikk og mat.

Serveringsteltet er et populært samlingspunkt på festivalen. Her får du kjøpt det du trenger av mat og drikke, mens det serveres minirevy mellom slagene både torsdag og fredag. Har du ikke slitt ut danseskoene siden forrige festival kan du prøve deg på nytt i Tresfjord. Her spilles det levende musikk alle kvelder.

Les mer om Gapskrattfestivalen.

I 2016 ble Lånkerevyen direktekvalifisert fra Gapskratten til NM i revy på Høylandet. Foto: Gapskrattfestivalen.
Les mer om NM i revy