Høylandet kommune og Norsk Revy søker arrangementskoordinator. Stillingen handler om å skape engasjement, eierskap og begeistring. FOTO: Tor Ivar Viken.
Hvordan skal Høylandet se ut i framtida? Hvordan kan gode krefter samarbeide for å skape bolyst og engasjement? Nå går Høylandet kommune og Norsk Revyfaglig Senter sammen for å finne svarene.

Annenhvert år skjer det noe magisk på Høylandet. Da er bygda i Namdalen arena for en eksplosjon i humor, galskap og pur sceneglede når flere tusen revyentusiaster samles under Norsk Revyfestival. Livsgleden smitter tydeligvis, for Høylandet er flere ganger kåret til en av Norges beste kommuner å bo i.

Nå går Høylandet kommune og Norsk Revyfaglig Senter sammen for å ta kommunen inn i framtida. Sammen søker de nå etter en arrangementskoordinator som kan tenke smarte tanker rundt den frivillige innsatsen som sørger for at Høylandet er et levende samfunn året rundt.

Klikk her for å søke på stillingen.

600 frivillige

– Det handler om å skape engasjement, eierskap og begeistring, innleder Hanne Sagmo ved Norsk Revyfaglig Senter. 

Den nye arrangementskoordinatoren får ansvaret for å koordinere og videreutvikle driften av Norsk Revyfestival. Den praktiske ledelsen av festivalen innebærer blant annet å mobilisere det som kan krype og gå av innbyggerne i bygda. Norsk Revyfestival hadde nemlig ikke rare greiene om ikke hållingene hadde brettet opp ermene år etter år. 

Den praktiske ledelsen av festivalen innebærer blant annet å mobilisere det som kan krype og gå av innbyggerne i bygda.

– Festivalen eies av lokale lag og foreninger og innebærer et enormt løft for de frivillige. Til sammen er 600 personer i sving under festivalen, sier Sagmo. 

Det er med andre ord et visst belegg for å omtale Høylandet, en kommune med drøyt 1200 innbyggere, for dugnadskommune nummer én i Norge. 

Festivalen er med andre ord helt avhengig av frivillige krefter. Da er det viktig å forstå hva som motiverer folk til å bruke tid og krefter på å gjøre en ubetalt innsats på fritida. 

– Ut over å jobbe med Norsk Revyfestival, skal arrangementskoordinatoren være et bindeledd og en ressurs for alle lag og foreninger i Høylandet, sier Sagmo.

Det innebærer blant annet å være en ressursperson innen styrearbeid, søknadsskriving, regnskap og økonomi – driftsfaktorer som har en tendens til å slite ut ressurspersonene som holder hjulene i gang i frivilligheten. 

– Frivilligheten er helt avgjørende for hvordan det er å bo i et lokalsamfunn. Derfor må vi finne ut hvordan vi skal holde på entusiasmen. Vi må rett og slett finne nøkkelen til frivillig arbeid, sier Sagmo.

Merkevaren Høylandet

Rådmann Liv Elden Djokoto ser også verdien av den frivillige innsatsen – både under Norsk Revyfestival og ellers i året.

– Frivilligheten er helt avgjørende for aktivitet og bolyst. Derfor trenger vi en ressursperson som kan bygge arrangementskompetanse og ha oversikt over kunnskap og ressurser i lag og foreninger i kommunen, sier Djokoto.

Arrangementskoordinatoren får ansvar for å hjelpe lag og foreninger på Høylandet – blant annet Høylandet familieteater. FOTO: Tor Ivar Viken.

Revy, frivillighet, galskap og humor er viktige komponenter i merkevaren Høylandet. Arrangementskoordinatoren får også ansvaret for å forsterke denne merkevaren og drive profileringsarbeid.

– Arrangementskoordinatoren skal ikke gjøre alt alene. Det handler om å ha overblikket og trekke veksler på den enorme kunnskapen og kompetansen som allerede finnes i frivilligheten i kommunen og ulike kompetansemiljø, avslutter rådmannen.

Les stillingsutlysningen.

Bli bedre kjent med Høylandet i denne litt annerledes presentasjonsfilmen.

Artikkelen er opprinnelig publisert på JOBBiT.no.

Søk på stillingen