Ole Christian Øen er ansatt som ny fagansvarlig i Norsk Revy. Foto: NRS/Marte Fløan Beisvåg.

Ole Christian Øen er ansatt som ny fagansvarlig i Norsk Revy. Han vil jobbe for at revyen skal ta mer plass i samfunnet.

Øen kommer fra jobben som avdelingsleder i Kulturskolen i Tromsø kommune, der han hadde ansvaret for teater. Før det var han åtte år på Ringerike Folkehøgskole, hvor han var med å bygge opp stand up- og revylinja. I tillegg til flere oppdrag som skuespiller, regissør og produsent, har han også vært innom NRK.

I september tar han med seg samboer og flytter til Høylandet.

– Jeg er veldig glad for å ha fått jobben og gleder meg til å begynne. Revymiljøet i Norge er stort og strekker seg over hele landet. Jeg kommer til å jobbe for å gi Norsk Revy og Norsk Revyfestival en enda større nasjonal betydning, sier han.

Daglig leder Hanne Vilja Sagmo er fornøyd med å ha fått Ole Christian med på laget.

– Ole Christian har en spennende bakgrunn fra revy, show og teater, og er faglig sterk. Han har et stort nettverk og et perspektiv utenfor Trøndelag. Jeg er sikker på at han klarer å utvikle revyfaget på aktørenes premisser, sier hun om sin nye kollega.

Spennende humortid

Ole Christian, som opprinnelig er fra Drøbak, debuterte på revyscenen i 1985 og er utdannet innen teater i England. Han mener det har skjedd mer med sjangeren siden 80-tallet enn i de femti årene før han debuterte.

– Vi lever i en spennende humortid hvor stadig flere uttrykker seg med revy. Du har sketsjer på YouTube, i podcaster og i sosiale medier. Alt flyter! Sier han.

Noe av det han er mest opptatt av, og som kommer til å prege jobben som fagansvarlig, er å gjøre flere oppmerksomme på revy. Han er spesielt opptatt av revyens rolle i samfunnet.

– Jeg oppfordrer alle revygrupper til å sparke oppover. Bruk revyen til å peke på det som er urettferdig i samfunnet vårt. Det trenger ikke være så radikalt, men gå inn i et tema, ta tak og ta makta skikkelig, sier han.

Selv har han blitt truet med søksmål to ganger for det han har gjort på scenen.

– Det tok jeg ikke så tungt. Så lenge man tar ballen og ikke mannen er det helt greit å bruke revy til å lage litt leven.