Skolen fra den kjente NRK-serien har hovedstadens beste skolerevy. I november kan du se dem i Olavshallen.

Hartvig Nissen videregående skole i Oslo ble kjent over hele verden gjennom NRK-suksessen Skam, hvor man fulgte livet til elevene ved skolen. Men, dette er ikke det eneste den er kjent for.

Hartvig Nissen har en lang og stolt revytradisjon. I vinter ble Nissenrevyen kåret til Oslos beste skolerevy under Revykavalkaden, hovedstadens mesterskap for skolerevy.

I november tar de med seg utdrag fra forestillingen og blir med Norsk Revyfestival til Olavshallen.

Kjøp billett til En latterlig helaften.

En inspirasjon

I forestillingen «En latterlig helaften» viser Norsk Revyfestival fram høydepunkter fra den norske revyscenen.

Fra før er det kjent at blant annet Lånkerevyen, UKErevyen 2017 og Kvitter fra Knotten skal stå på scenen. Nå får de selskap av hovedstadens beste skolerevy.

Fagansvarlig Ole Christian Øen i Norsk Revy på Høylandet er stolt av å kunne presentere Nissenrevyen for det trønderske publikummet.

– Hartvig Nissen er et forbilde for drama- og teaterelever i Norge og Nissenrevyen setter standarden for skolerevyer. Dette er en gylden anledning til å ta turen til Olavshallen for å bli inspirert, sier han.

Saken fortsetter etter bildet. 

Talentfabrikk

«Det er ikke noe skuespillerne ikke kan», skrev Aftenposten i sin anmeldelse av Nissenrevyen og trillet en sekser på terningen.

Nettopp talentene på scenen er noe også Øen trekker fram. Han forteller at skolerevymiljøet i Oslo er en talentfabrikk, hvor flere i norsk underholdningsbransje har startet sine karrierer.

Tarjei Sandvik Moe, som også spilte i Skam, er en av revysjefene i Nissenrevyen, og skuespiller Karoline Schau ble kåret til Årets kvinnelige skuespiller under Revykavalkaden.

– Karoline er et talent vi kommer til å se mye av framover. I tillegg til å gjøre seg bemerket på revyscenen har hun spilt i filmer som Beatles og 22. juli, og i TV-serien Det tredje øyet, sier Øen, som håper flere tar turen til Olavshallen i november for å se henne og resten av Nissenrevyen i aksjon.

 

Kjøp billett