Ole Christian Øen er ansatt som ny fagansvarlig i Norsk Revy. Foto: NRS/Marte Fløan Beisvåg.

Hei!

Mitt navn er Ole Christian Øen og jeg er nettopp ansatt som fagansvarlig i Norsk Revy på Høylandet. Norsk Revy er hele landets servicesentral og vi har ett mål for øyet: å spre og styrke revysjangeren.

Norsk Revyfestival

Annethvert år arrangerer vi Norsk Revyfestival. Dette er en av Norges største humorfestivaler, hvor NM i revy er hovedattraksjonen. Her møtes revygrupper fra hele landet for vennskapelig konkurranse om gjeve utmerkelser. 100 revynummer fordelt på fem semifinaler og to storslåtte finaler – til stormende jubel fra tusenvis av publikummere – gjør Høylandet til episenteret i norsk humor de dagene festivalen pågår.

Men, mesterskapet er ikke det eneste vi har å by på. Du trenger ikke konkurrere for å ta turen til Høylandet. Norsk Revyfestival har et rikt sideprogram med varierte humorforestillinger, kurs og seminarer. På festivalen blir du underholdt og inspirert, samtidig som du får møte likesinnede revyentusiaster.

Neste festival er 10.-14. juli 2019, og nå jobber vi på spreng for å gjøre festivalen enda større og enda bedre. Du er hjertelig velkommen, enten om du vil konkurrere, få ideer til ditt neste prosjekt, eller bare nyte det beste innen norsk revy.

Påmeldingen starter 1. februar 2019. Klikk her for å lese mer.

Regionale revyfestivaler

Norsk Revyfestival er ikke den eneste revyfestivalen her til lands. I nettverket «Veien til Høylandet» finnes det hele ni regionale revyfestivaler. Dette er større og mindre revykonkurranser hvor vinneren av hver festival direktekvalifiseres til NM (ikke vær redd, du kan fortsatt melde deg på NM i revy om du ikke direktekvalifiseres, du må bare gjennom en uttaksrunde).

De regionale festivalene arrangeres i partallsår, fra Lakselv i nord til Langesund i sør.

Klikk her for en oversikt over hvor og når.

Kunne du tenke deg å arrangere en revyfestival i ditt nærområde? Ta kontakt med meg så tar vi en prat. Vi er alltid på utkikk etter nye samarbeidspartnere og har 30 år med festivalkompetanse.

Hva trenger dere?

Norsk Revy tilbyr både kurs og veiledning. Som nyansatt fagansvarlig tar jeg gjerne imot innspill til faglige tiltak. Hva har du behov for? Jeg vil leke meg med form og innhold. Kanskje kan man holde lynkurs eller arrangere webinarer på nett? Mulighetene er mange og temaene enda flere.

Kanskje har du og din gruppe mest behov for hjelp med markedsføring, vil dere lage sketsjer for skjerm, eller kanskje bli en bedre konferansier? Send meg gjerne forslag på hva du vil lære mer om.

Revydoktoren

For tiden gjennomfører vi et pilotprosjekt i Trøndelag som kalles Revydoktoren. Dette er et mentorprogram hvor utvalgte revygrupper får jevnlig oppfølging av en erfaren revyaktør.

Les mer: Disse får hjelp av Revydoktoren.

Dette er et prosjekt vi gjerne vil ta ut til resten av landet, men vi trenger samarbeidspartnere som vil arrangere sammen med oss. Sammen kan vi søke om midler og lage et godt revytiltak i ditt nærområde. Igjen ønsker jeg at du tar kontakt dersom dette høres interessant ut.

Nyttige tips

For øvrig kan Norsk Revy bidra på mange områder. I tillegg til det revyfaglige, har vi solid arrangørkompetanse og kan også hjelpe til med kontrakter og rettigheter, eller andre spørsmål du måtte ha.

Jeg vil også minne om Norsk Revyhistorisk Arkiv og Tekstbanken. I samarbeid med Nasjonalbiblioteket ønsker vi å bevare revyhistorien for framtiden. Send oss gamle og nye revytekster, program og plakater slik at vi kan ta vare på det til framtidige generasjoner. I Tekstbanken kan dere leie ferdigskrevne tekster dersom dere har behov for det.

Humorportalen.no er vår digitale revyscene. Her finner du opptak fra både Norsk Revyfestival og de regionale revyfestivalene, i tillegg til faglig innhold. Vi har også en nettbutikk hvor dere kan laste opp revyforestillingene deres til salg. Klikk og bli inspirert!

Hold kontakten

Som nyansatt fagansvarlig vil jeg bli kjent med hele revy-Norge. Jeg er åpen for revyprat når som helst, enten om det er på telefon, mail eller Skype. Om du er i nærheten av Høylandet er du hjertelig velkommen innom, og får jeg invitasjon skal du ikke se bort ifra at jeg tar meg en tur på besøk til dere.

Hold deg oppdatert på alt vi driver med ved å artikler og tips her på hjemmesiden vår, og meld deg på nyhetsbrevet vårt (du finner skjema nederst på siden). Du finner oss også på Facebook.

Håper du tar kontakt med innspill, utspill, bakspill og fremspill. Vi gjør Norge morsommere, sammen.

Med vennlig hilsen

Ole Christian

[email protected] / 926 09 566

Send e-post til Ole Christian