19. og 20. januar arrangerer Norsk Revy og Vestlandske Teatersenter et gratis kurs i Florø. Her er Roy Aron Myklebust i Gamangutane fra Stryn på scenen under Norsk Revyfestival 2017. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Norsk Revy og Vestlandske Teatersenter inviterer til en inspirerende revy- og teaterhelg i Florø 19. og 20. januar, og det beste av alt: det er helt gratis. 

Fagansvarlig i Norsk Revy, Ole Christian Øen, ser fram til å besøke revyfolket i vest.

– Det er alltid hyggelig å treffe revyfolk rundt omkring. Som nasjonalt senter har vi ikke vært flinke nok til å nå Sogn og Fjordane og vi vil gjerne bli bedre kjent med revyaktørene i regionen. Dette er en fin anledning til å høre hva vi kan bidra med for revyen i området.

I løpet av helgen arrangeres det tre korte kurs. Du kan være med på alle eller velge det som passer for deg. Kursene er åpne for alle som er nysgjerrige på revy og teater, uavhengig hvilken erfaring man har fra før.

– Du trenger ikke ha spilt revy i mange år for å være med på dette. Det beste er om vi kan få til et møtested for både de erfarne og nybegynnere, sier Øen.

For påmelding og mer informasjon, kontakt Jeanette Magnussen Kjær på e-post [email protected]

Kurs 1: Påfyll og inspirasjonskurs

Lørdag 19. januar kl. 10.00-13.00

Denne workshopen er ment som påfyll og inspirasjon til videre arbeid i forbindelse med teater/revyarbeid.

Gjennom ulike øvelser på gulvet vil vi ha fokus på situasjon, innlevelse og tekstarbeid. I tillegg skal vi innom en teknikk for å utarbeide en sketsj/scene fra idé til handling.

Kursholder: Jeanette Magnussen Kjær, kunstnerisk konsulent på Vestlandske Teatersenter.

Kurs 2: Regissørens rolle på 1-2-3

Lørdag 19. januar kl. 12.00-15.00

Dette er et lynkurs i regi for revy, farse og komedie.

Hva skal en regissør gjøre og ikke gjøre?
Hvorfor skal man bruke en regissør?
Hvordan gir man konstruktiv regi?

Dette er hovednøkkelen inn i regiens verden, og kurset er interessant også for skuespillere og andre medvirkende. Du får et innblikk i hvorfor regissørens rolle er så viktig, og hvor lett det er å ødelegge alt. For en regissør er veien kort mellom suksess og katastrofe.

Workshopen er teoretisk, men med praktiske eksempler. Ingen forhåndskunnskaper kreves.

Kursholder: Ole Christian Øen, fagansvarlig i Norsk Revy

Kurs 3: Skuespillerteknikk og fysisk teater

Søndag 20. januar kl. 12.00-15.00

Jeffs kurs er en blanding av Meisner-teknikk, fysisk teater og bittelitt kung fu. Kurset er nyttig for alle som er interessert i teater eller revy, og for alle som vil bli bedre på presentasjonsteknikk.

Kursholder: Jeff Pedersen, skuespiller, regissør og kampsportinstruktør.

Informasjonsmøte

Lørdag 19. januar kl. 17.00-18.00

I etterkant av kursene på lørdag vil vi få til et treff der Ole Christian informerer litt om Norsk Revyfestival 2019 og NM i revy. Jeanette M. Kjær informerer om hva Vestlandske Teatersenter jobber med.

Vi håper å få til en god dialog omkring deres revy- og teaterhverdag, og hva vi kan bidra med for å gjøre den enda bedre. Det er også mulig å bare komme på dette åpne møtet, hvis det er ønskelig.

Det blir også mulighet for å utveksle erfaringer under kveldens sosiale samvær. Vi kommer tilbake med tid og sted for dette etterhvert.

For påmelding og mer informasjon, kontakt Jeanette Magnussen Kjær på e-post [email protected]

Om kursholderne

Jeanette Magnussen Kjær jobber kreativt og administrativt ved Vestlandske Teatersenter som koordinator for amatørteaterfeltet på Vestlandet.

Hun er utdannet skuespiller i London og driver også teaterkompaniet Aldateateret sammen med Idun og Rolf Losnegård.

Ole Christian Øen er en erfaren regissør og kursholder. Han er fagansvarlig i Norsk Revy og har vært lærer på stand up- og revylinja på Ringerike folkehøgskole.

Ole Christian har en lang karriere bak seg som regissør for komedier, musikaler, revyer og farse, både for scene, TV og radio. Han har jobbet i Norge, Sverige og England og underviser i stemmebruk og skuespillerteknikk spesielt rettet mot komedie.

Jeff Pedersen er fra USA, men er bosatt i Stongfjorden i Sunnfjord. Han er skuespiller, regissør og kampinstruktør med utdanning fra Guildford School of Acting i England.

Jeff driver sitt eget produksjonsselskap, www.jeffpedersen.no, og har mange års erfaring innen film, TV og teater. Han har jobbet som lærer i skuespillerteknikk ved Arts Educational School i London og ved Bårdar Akademiet i Oslo.

Meld deg på

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.