19. og 20. januar arrangerer Norsk Revy og Vestlandske Teatersenter et gratis kurs i Florø. Her er Roy Aron Myklebust i Gamangutane fra Stryn på scenen under Norsk Revyfestival 2017. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Norsk Revy og Vestlandske Teatersenter inviterer til en inspirerende revy- og teaterhelg i Florø 19. og 20. januar, og det beste av alt: det er helt gratis. 

Fagansvarlig i Norsk Revy, Ole Christian Øen, ser fram til å besøke revyfolket i vest.

– Det er alltid hyggelig å treffe revyfolk rundt omkring. Som nasjonalt senter har vi ikke vært flinke nok til å nå Sogn og Fjordane og vi vil gjerne bli bedre kjent med revyaktørene i regionen. Dette er en fin anledning til å høre hva vi kan bidra med for revyen i området.

I løpet av helgen arrangeres det tre korte kurs. Du kan være med på alle eller velge det som passer for deg. Kursene er åpne for alle som er nysgjerrige på revy og teater, uavhengig hvilken erfaring man har fra før.

– Du trenger ikke ha spilt revy i mange år for å være med på dette. Det beste er om vi kan få til et møtested for både de erfarne og nybegynnere, sier Øen.

For påmelding og mer informasjon, kontakt Jeanette Magnussen Kjær på e-post [email protected]

Kurs 1: Påfyll og inspirasjonskurs

Lørdag 19. januar kl. 10.00-13.00

Denne workshopen er ment som påfyll og inspirasjon til videre arbeid i forbindelse med teater/revyarbeid.

Gjennom ulike øvelser på gulvet vil vi ha fokus på situasjon, innlevelse og tekstarbeid. I tillegg skal vi innom en teknikk for å utarbeide en sketsj/scene fra idé til handling.

Kursholder: Jeanette Magnussen Kjær, kunstnerisk konsulent på Vestlandske Teatersenter.

Kurs 2: Regissørens rolle på 1-2-3

Lørdag 19. januar kl. 12.00-15.00

Dette er et lynkurs i regi for revy, farse og komedie.

Hva skal en regissør gjøre og ikke gjøre?
Hvorfor skal man bruke en regissør?
Hvordan gir man konstruktiv regi?

Dette er hovednøkkelen inn i regiens verden, og kurset er interessant også for skuespillere og andre medvirkende. Du får et innblikk i hvorfor regissørens rolle er så viktig, og hvor lett det er å ødelegge alt. For en regissør er veien kort mellom suksess og katastrofe.

Workshopen er teoretisk, men med praktiske eksempler. Ingen forhåndskunnskaper kreves.

Kursholder: Ole Christian Øen, fagansvarlig i Norsk Revy

Kurs 3: Skuespillerteknikk og fysisk teater

Søndag 20. januar kl. 12.00-15.00

Jeffs kurs er en blanding av Meisner-teknikk, fysisk teater og bittelitt kung fu. Kurset er nyttig for alle som er interessert i teater eller revy, og for alle som vil bli bedre på presentasjonsteknikk.

Kursholder: Jeff Pedersen, skuespiller, regissør og kampsportinstruktør.

Informasjonsmøte

Lørdag 19. januar kl. 17.00-18.00

I etterkant av kursene på lørdag vil vi få til et treff der Ole Christian informerer litt om Norsk Revyfestival 2019 og NM i revy. Jeanette M. Kjær informerer om hva Vestlandske Teatersenter jobber med.

Vi håper å få til en god dialog omkring deres revy- og teaterhverdag, og hva vi kan bidra med for å gjøre den enda bedre. Det er også mulig å bare komme på dette åpne møtet, hvis det er ønskelig.

Det blir også mulighet for å utveksle erfaringer under kveldens sosiale samvær. Vi kommer tilbake med tid og sted for dette etterhvert.

For påmelding og mer informasjon, kontakt Jeanette Magnussen Kjær på e-post [email protected]

Om kursholderne

Jeanette Magnussen Kjær jobber kreativt og administrativt ved Vestlandske Teatersenter som koordinator for amatørteaterfeltet på Vestlandet.

Hun er utdannet skuespiller i London og driver også teaterkompaniet Aldateateret sammen med Idun og Rolf Losnegård.

Ole Christian Øen er en erfaren regissør og kursholder. Han er fagansvarlig i Norsk Revy og har vært lærer på stand up- og revylinja på Ringerike folkehøgskole.

Ole Christian har en lang karriere bak seg som regissør for komedier, musikaler, revyer og farse, både for scene, TV og radio. Han har jobbet i Norge, Sverige og England og underviser i stemmebruk og skuespillerteknikk spesielt rettet mot komedie.

Jeff Pedersen er fra USA, men er bosatt i Stongfjorden i Sunnfjord. Han er skuespiller, regissør og kampinstruktør med utdanning fra Guildford School of Acting i England.

Jeff driver sitt eget produksjonsselskap, www.jeffpedersen.no, og har mange års erfaring innen film, TV og teater. Han har jobbet som lærer i skuespillerteknikk ved Arts Educational School i London og ved Bårdar Akademiet i Oslo.

Meld deg på