Malangsrevyen med nummeret “Fredagskoz” under NM i revy 2017. Foto: Tor Ivar Viken/NRF.

Ute er det kaldt, men snart fylles teltene på Høylandet med latter, rungende applaus og revy fra hele landet. Nå kan du melde deg på NM i revy 2019!

NM i revy går av stabelen under Norsk Revyfestival, som arrangeres 10.-14. juli på Høylandet i sommer. Med sine fem innledende forestillinger og to finaler er mesterskapet det desiderte høydepunktet på det som etter hvert har blitt en av landets største humorfestivaler.

KLIKK HER FOR PÅMELDING

Fra 1. februar til 15. mars kan du melde deg på NM i revy 2019. Bli med på årets revyhøydepunkt!

NB! Har du premiere etter 15. mars og ikke har mulighet til å sende video av numrene du skal melde på før fristen? Du kan ettersende video inntil mandag 8. april så lenge du har registrert revylaget og gitt beskjed om det i påmeldingsskjemaet innen 15. mars. Du kan også filme nummeret på prøver og sende inn det.

Les mer: Rune Nilson til Norsk Revyfestival.

Annonseres i april
Knallfreds Kaoskompani med “Onkel blod” i 2017. Foto: Tor Ivar Viken/NRF:

Etter påmeldingsfristen 15. mars samles en uttakskomité for å plukke ut hvilke nummer som får være med i mesterskapet. Komiteen består av representanter fra Norsk Revy, og instruktørene og forestillingslederne fra både SMN- og NTE-teltet (dag- og kveldsteltet).

Totalt 100 nummer får være med i NM i revy. Av disse er noen allerede direktekvalifisert fra de regionale revyfestivalene.

Les mer: Disse har gått videre til Høylandet.

Om du har konkurrert med et nummer på en regional revyfestival i 2018, men ikke gått videre, kan du fortsatt melde på samme nummer til NM i revy 2019. Du kan ikke melde på et nummer som har vært med i mesterskapet på Høylandet tidligere.

Uttaket til NM i revy annonseres i slutten av april. Da får du samtidig beskjed om hvilken forestilling nummeret er med i.

Les mer: Dette er juryen i NM i revy 2019.

Priser

I hver innledende forestilling kåres det en publikumsvinner. Dette er det nummeret som har fått mest applaus i løpet av forestillingen. Hver publikumsvinner går direkte til finalen lørdag 13. juli.

Til sammen 20 nummer går videre til NM-finalen, som i år ledes av humorduoen Adam og Tore. Forestillingen spilles to ganger og prisene deles ut i andre og siste forestilling.

Les mer: Adam og Tore til Norsk Revyfestival.

Det deles ut seks priser i NM i revy: årets revynummer, beste sketsj, beste monolog, beste musikalske nummer, beste tekst og beste sceneprestasjon. I tillegg står juryen fritt til å dele ut juryens fripris.

Les mer: Tidligere vinnere.

Saken fortsetter etter bildet. 

Vossalåt under NM i revy 2017. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.
Kriterier

Hver revygruppe kan melde på tre nummer og tre ungdomsnummer (fra 13-20 år). Ungdomsforestillingen spilles lørdag 13. juli på formiddagen.

Alle nummer som deltar i NM i revy kan ikke være lenger enn fire minutter. Latter og applaus regnes ikke med i tidtakingen. Når du melder deg på sender du inn en video av nummeret. Dersom nummeret i videoen er lengre enn fire minutter må du skrive hva du skal gjøre for å korte det ned.

Vi anbefaler at du leser gjennom kriteriene før du melder deg på. De finner du ved å klikke her.

Har du spørsmål til påmeldingen er det bare å ta kontakt med oss i Norsk Revy. Send en e-post til [email protected] eller ring 74 32 10 50.

Gå til påmelding