Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers, med Rune Nilson i spissen, skal spille på Norsk Revyfestival i sommer. Foto: Martin Johan Eggan.

NRK-profilen skal spille med bandet sitt Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers på Høylandet i sommer.

Bandet, som startet som en sketsj i radioprogrammet «Lønsj», spiller norske pop- og rockklassikere i en amerikansk countryinnpakning.

– Jeg tror Charlie og revyfestival på Høylandet er en utmerket kombinasjon, sier Rune Nilson om sommerens spillejobb.

Klikk her for å kjøpe billett.

Sketsjen som gikk for langt
Nilson har vært med i NRK-produksjoner som «Ikke gjør dette hjemme» og «Norge nå», og er for tiden programleder i «Kolafei» på NRK P1.

Sammen med makker Torfinn Borkhus i «Lønsj» utviklet Nilson et rikt persongalleri med fiktive karakter som stadig var innom radioprogrammet, som samen Jan Olsen og nordlendingen Ståle Utslagsnes.

Vokalisten Charlie Rackstead er også et resultat av Nilsons humoristiske fantasi. Han er en norskamerikaner fra Minnesota som er fascinert av sin norske kulturarv.

– Charlie ble frustrert over at ingen amerikanere skjønte hva han sang om. De kjente ikke smerten i «Hun er forelska i lærer’n» eller lengselen i «Hvis æ fikk være sola di», så da bestemte han seg for å oversette låtene til engelsk i et slags kulturutvekslingsprosjekt, forteller Nilson.

Nordmenn trykket den norskamerikanske karakteren til brystet og siden har det blitt både plateutgivelser og konserter over hele landet.

– Det er jo en sketsj som gikk alt for langt, sier Nilson.

Les mer: Adam og Tore leder NM-finalen.

Blodig alvor
Foruten Nilson selv som Charlie Rackstead på vokal, NRK-kollega Torfinn Borkhus og Morten Lyen på banjo, består bandet av profesjonelle musikere fra band som John Doe, Nullskattesnylterne og Ida Jenshus.

– Vi tar det musikalske på blodig alvor. Musikken står for seg selv, så kommer slarvet og moroa på toppen, forteller han.

Bandet spiller låter av blant annet Åge Aleksandersen, Halvdan Sivertsen og Jokke og Valentinerne på engelsk. Nå jobber de med å oversette nye klassikere.

– Vi håper på ny plate utover våren, sier Nilson, som allerede har gitt noen smakebiter til lytterne av «Kolafei» på NRK P1.

Les mer: Juryen er klar.

Festivalsjef Hanne Vilja Sagmo mener det skal godt gjøres å finne et bedre band for en humorfestival på Høylandet.

– Norsk Revyfestival er gøy på landet, og med Charlie Rackstead får man den perfekte blandingen av bygdefest, humor og god musikk. Når vi i tillegg har bestilt sol i år er jeg sikker på at dette blir en kveld for historiebøkene, sier festivalsjefen.

 Norsk Revyfestival 2019 arrangeres 10. -14. juli. Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers spiller i NTE-teltet fredag 12. juli.

PÅMELDING NM I REVY 2019

Kjøp billett