Scenetreff Trøndelag er en nettverkssamling for trønderske sceenekunstnere, både profesjonelle og amatører. Her er Bragerevyen på scenen under NM i revy 2017. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

 

Første helgen i april inviterer vi, i samarbeid med Turnéteatret, trønderske scenekunstnere til nysatsingen Scenetreff Trøndelag. Målet er å få fart på kulturnæringen og scenekunsten i regionen.

Amatører og profesjonelle innen revy, teater og andre former for scenekunst får dermed en etterlengtet arena å samles og for å bygge kompetanse.

– Vi ser et behov for et treffpunkt mellom de som jobber i frilansfeltet og det rike amatørteatermiljøet i regionen, sier Nora Evensen, teatersjef ved Turnéteatret i Trøndelag.

– I tillegg opplever vi et nærmest umettelig behov for kurs. Derfor har vi også fått med oss dyktige kursholdere med allsidig erfaring, som kan gi verdifull kunnskap og inspirasjon til deltakerne, forteller hun om historiens første Scenetreff Trøndelag.

Vil avdekke behov

Flere kulturaktører i regionen står bak nettverkssamlingen, hvor Norsk Revy er en av inititativtagerne. Daglig leder Hanne Vilja Sagmo ser fram til å samle trønderske scenekunstnere.

– Det skjer mye i den trønderske scenekunsten, både blant profesjonelle og amatører, men vi vet ikke alltid om hverandre. Styrken i Trøndelag ligger i samarbeid og utveksling mellom disse, forteller hun, og legger til at vi trenger flere frie scenegrupper i Trøndelag.

– Men da må vi først avdekke hva som er behovet i regionen, sier hun.

Tindved Kulturhage er også med på arrangementet. Det er en næringshage for kreative bedrifter og har kontorer i både Levanger, Verdal og på Inderøy.

– Vi jobber med å utvikle kreative næringer og synes det er viktig å være med på å skape faglige og sosiale møteplasser slik som Scenetreff Trøndelag, sier daglig leder Anne Segtnan.

Tett program

Samlingen går over en helg og har et tett program med både kurs, paneldebatt, sosialt samvær og inspirasjon.

Fagprogrammet fredag skal vise gode eksempler innen scenekunst, næringsliv og forskning. Deltagerne kan velge mellom kurs innen skuespillerfagetscenografi og produsentrollen, og skrivekurs med fokus på revymonologen. Det blir også en egen forestilling med revymonologer fra Trøndelag.

Klikk på de ulike kursene for mer informasjon og påmelding. Fullt program lanseres medio februar. 

Lørdag vises forestillingen «Fire begravelser og ett bryllup» med Morten Joacim på teatrets hovedscene, produsert av Teater Ibsen.

Les mer om forestillingen her.

Den nye arenaen Scenetreff Trøndelag er et samarbeidsprosjekt mellom Turnéteatret i Trøndelag, Kulturkvartalet i Verdal, Tindved Kulturhage, Verdal Næringsforum, Verdal kommune, Teatersamlaget i Trøndelag og Norsk Revy.

Se program

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.