Scenetreff Trøndelag er en nettverkssamling for trønderske sceenekunstnere, både profesjonelle og amatører. Her er Bragerevyen på scenen under NM i revy 2017. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

 

Første helgen i april inviterer vi, i samarbeid med Turnéteatret, trønderske scenekunstnere til nysatsingen Scenetreff Trøndelag. Målet er å få fart på kulturnæringen og scenekunsten i regionen.

Amatører og profesjonelle innen revy, teater og andre former for scenekunst får dermed en etterlengtet arena å samles og for å bygge kompetanse.

– Vi ser et behov for et treffpunkt mellom de som jobber i frilansfeltet og det rike amatørteatermiljøet i regionen, sier Nora Evensen, teatersjef ved Turnéteatret i Trøndelag.

– I tillegg opplever vi et nærmest umettelig behov for kurs. Derfor har vi også fått med oss dyktige kursholdere med allsidig erfaring, som kan gi verdifull kunnskap og inspirasjon til deltakerne, forteller hun om historiens første Scenetreff Trøndelag.

Vil avdekke behov

Flere kulturaktører i regionen står bak nettverkssamlingen, hvor Norsk Revy er en av inititativtagerne. Daglig leder Hanne Vilja Sagmo ser fram til å samle trønderske scenekunstnere.

– Det skjer mye i den trønderske scenekunsten, både blant profesjonelle og amatører, men vi vet ikke alltid om hverandre. Styrken i Trøndelag ligger i samarbeid og utveksling mellom disse, forteller hun, og legger til at vi trenger flere frie scenegrupper i Trøndelag.

– Men da må vi først avdekke hva som er behovet i regionen, sier hun.

Tindved Kulturhage er også med på arrangementet. Det er en næringshage for kreative bedrifter og har kontorer i både Levanger, Verdal og på Inderøy.

– Vi jobber med å utvikle kreative næringer og synes det er viktig å være med på å skape faglige og sosiale møteplasser slik som Scenetreff Trøndelag, sier daglig leder Anne Segtnan.

Tett program

Samlingen går over en helg og har et tett program med både kurs, paneldebatt, sosialt samvær og inspirasjon.

Fagprogrammet fredag skal vise gode eksempler innen scenekunst, næringsliv og forskning. Deltagerne kan velge mellom kurs innen skuespillerfagetscenografi og produsentrollen, og skrivekurs med fokus på revymonologen. Det blir også en egen forestilling med revymonologer fra Trøndelag.

Klikk på de ulike kursene for mer informasjon og påmelding. Fullt program lanseres medio februar. 

Lørdag vises forestillingen «Fire begravelser og ett bryllup» med Morten Joacim på teatrets hovedscene, produsert av Teater Ibsen.

Les mer om forestillingen her.

Den nye arenaen Scenetreff Trøndelag er et samarbeidsprosjekt mellom Turnéteatret i Trøndelag, Kulturkvartalet i Verdal, Tindved Kulturhage, Verdal Næringsforum, Verdal kommune, Teatersamlaget i Trøndelag og Norsk Revy.

Se program