Antall studentrevyer i Trondheim har økt de siste årene. Her er UKErevyen "Lurifax" i forestillingen "Det beste fra Norsk Revyfestival 2017" i Olavshallen. Foto: NRF/Marte Fløan Beisvåg.
Antall studentrevyer i Trondheim har økt de siste årene. Her er UKErevyen “Lurifax” i forestillingen “Det beste fra Norsk Revyfestival 2017” i Olavshallen. Foto: NRF/Marte Fløan Beisvåg.

Antall studentrevyer i Trondheim har eksplodert de siste årene. Nå skal de feires med en festkveld på Samfundet.

For første gang samles trønderhovedstadens studentrevyer i én og samme forestilling, når Studentkavalkaden arrangeres i storsalen på Samfundet i Trondheim 27. mars.

– Det satses stort på studentrevyer i Trondheim, sier initiativtager Ingunn Granli. –  De fortjener å belønnes med en festkveld i byens storstue.

Les mer: Påmelding NM i revy 2019.

Enorm økning
Ingunn er selv revy- og teaterinstruktør og jobber for tiden med Musikalfabrikkens våroppsetning «Hairspray» i Olavshallen. I 2017 var hun instruktør for UKE-revyen «Ta-De-Du», som i fjor høst vant NM i studentrevy på Ås.

Initiativtager Ingunn Granli i Studentkavalkaden. Foto: Kristin Rygg.

Les mer: Norges beste studentrevy

Som aktiv i trønderhovedstadens revymiljø har hun lagt merke til en enorm økning i antall studentrevyer.

– For ti år siden var det kun noen få revyer, nå har jeg klart å finne 17 stykker. Tre hadde premiere i høst, mens de resterende 14 spilles i løpet av vinteren og våren.

Hun ser at flere linjeforeninger satser stort på revy og vil feire innsatsen med en uformell konkurranse på Samfundet. Målet er å vise fram alt det positive som skjer på revyscenene i byen, og at aktørene kan bli inspirert og lære av hverandre.

Revyen trenger studentene
Studentkavalkaden blir en konkurranse med en jury som blant annet skal kåre beste nummer. Det blir også en publikumspris hvor publikum i salen får stemme på sine favoritter.

Les mer: Program Norsk Revyfestival 2019

Norsk Revy ønsker Studentkavalkaden hjertelig velkommen og stiller med et jurymedlem.

–  Jeg gleder meg over at studentrevymiljøet vokser, sier fagansvarlig i Norsk Revy, Ole Christian Øen. Han mener revy kan gi studenter erfaringer og en trygghet som er nyttig i både studier og i yrkesliv.

– Og så trenger revyen de rebelske og krasse kommentarene som bare de unge studentene tør å komme med, sier han.

Hver studentrevy får melde på to nummer og er garantert deltakelse med minst ett av dem.

Har du spørsmål om påmelding, kan du kontakte Studentkavalkaden på [email protected].

Høsten 2018 vant UKErevyen i Trondheim NM i studentrevy med nummeret “Fikse litt”. Her fra forestillingen “Ta-De-Du”. Foto: foto.samfundet.no.
Studentkavalkaden på Facebook