Antall studentrevyer i Trondheim har økt de siste årene. Her er UKErevyen "Lurifax" i forestillingen "Det beste fra Norsk Revyfestival 2017" i Olavshallen. Foto: NRF/Marte Fløan Beisvåg.
Antall studentrevyer i Trondheim har økt de siste årene. Her er UKErevyen «Lurifax» i forestillingen «Det beste fra Norsk Revyfestival 2017» i Olavshallen. Foto: NRF/Marte Fløan Beisvåg.

Antall studentrevyer i Trondheim har eksplodert de siste årene. Nå skal de feires med en festkveld på Samfundet.

For første gang samles trønderhovedstadens studentrevyer i én og samme forestilling, når Studentkavalkaden arrangeres i storsalen på Samfundet i Trondheim 27. mars.

– Det satses stort på studentrevyer i Trondheim, sier initiativtager Ingunn Granli. –  De fortjener å belønnes med en festkveld i byens storstue.

Les mer: Påmelding NM i revy 2019.

Enorm økning
Ingunn er selv revy- og teaterinstruktør og jobber for tiden med Musikalfabrikkens våroppsetning «Hairspray» i Olavshallen. I 2017 var hun instruktør for UKE-revyen «Ta-De-Du», som i fjor høst vant NM i studentrevy på Ås.

Initiativtager Ingunn Granli i Studentkavalkaden. Foto: Kristin Rygg.

Les mer: Norges beste studentrevy

Som aktiv i trønderhovedstadens revymiljø har hun lagt merke til en enorm økning i antall studentrevyer.

– For ti år siden var det kun noen få revyer, nå har jeg klart å finne 17 stykker. Tre hadde premiere i høst, mens de resterende 14 spilles i løpet av vinteren og våren.

Hun ser at flere linjeforeninger satser stort på revy og vil feire innsatsen med en uformell konkurranse på Samfundet. Målet er å vise fram alt det positive som skjer på revyscenene i byen, og at aktørene kan bli inspirert og lære av hverandre.

Revyen trenger studentene
Studentkavalkaden blir en konkurranse med en jury som blant annet skal kåre beste nummer. Det blir også en publikumspris hvor publikum i salen får stemme på sine favoritter.

Les mer: Program Norsk Revyfestival 2019

Norsk Revy ønsker Studentkavalkaden hjertelig velkommen og stiller med et jurymedlem.

–  Jeg gleder meg over at studentrevymiljøet vokser, sier fagansvarlig i Norsk Revy, Ole Christian Øen. Han mener revy kan gi studenter erfaringer og en trygghet som er nyttig i både studier og i yrkesliv.

– Og så trenger revyen de rebelske og krasse kommentarene som bare de unge studentene tør å komme med, sier han.

Hver studentrevy får melde på to nummer og er garantert deltakelse med minst ett av dem.

Har du spørsmål om påmelding, kan du kontakte Studentkavalkaden på [email protected].

Høsten 2018 vant UKErevyen i Trondheim NM i studentrevy med nummeret «Fikse litt». Her fra forestillingen «Ta-De-Du». Foto: foto.samfundet.no.
Studentkavalkaden på Facebook

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.