Lånkerevyen tar sats og setter opp forestilling på Chat Noir. Her fra NM i revy 2015 med nummeret «Brudgom te låns», med leder i Lånkerevyen Christer Nilsen og May Kristin Berg. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Når Norges mestvinnende revygruppe, Lånkerevyen, tar sats og setter opp forestilling på Chat Noir er det en drøm som går i oppfyllelse.

I april pakker Lånkerevyen, fra bygda Lånke utenfor Stjørdal, med seg prisbelønte revynummer i sekken og setter kursen sørover. Det som startet som en spøk har blitt en realitet: de skal sette opp forestilling på selveste Chat Noir i Oslo.

– Det finnes ikke noe større i revysammenheng, forteller leder i Lånkerevyen, Christer Nilsen. – Det blir som Åge Aleksandersen i Royal Albert Hall.

Saken fortsetter etter bildet.

"Trojansk hest" med Tomas Woldseth (t.v.) og Pål Thyholt er et av numrene som blir med når Lånkerevyen setter opp forestilling på Chat Noir. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.
«Trojansk hest» med Tomas Woldseth (t.v.) og Pål Thyholt er et av numrene som blir med når Lånkerevyen setter opp forestilling på Chat Noir 13. april. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Applaus er betaling

Lånkerevyen har vunnet priser på flere revyfestivaler og har hentet hjem hele 22 titler fra NM i revy på Høylandet. Det gjør dem til Norges mestvinnende revylag.

Til vanlig spiller de forestillinger på samfunnshuset Trudvang i Lånke, men dette er likevel ikke første gang de tar steget til en større scene. To ganger tidligere har de satt opp forestillinger i Olavshallen i Trondheim.

– Vi kommer aldri til å spille oss ut av hjembygda, eller Trøndelag for den saks skyld, men det er morsomt å underholde for et nytt publikum. Det er ingen av oss som får noe penger for dette, vi er vanlige folk som jobber ved siden av, men applaus fra enda flere folk er god lønn for strevet, sier Christer.

Rundt femti personer reiser nedover når de skal innta den ærverdige revyscenen. Lederen i gruppa forteller at turen er en belønning til alle som står på i revylaget.

– Vi vil gi noe tilbake til alle som har lagt ned mye tid og krefter i få Lånkerevyen dit den er i dag, sier han.

PÅMELDING NM I REVY 2019

Viser bredden

Da Norsk Revyfestival feiret 30-årsjubileum i 2017 ble revygruppa tildelt Norsk Revyfestivals ærespris fordi de bidrar til å utvikle revysjangeren. Det er mye materiale å velge i når gruppa skal velge hvilke nummer som får bli med til Chat Noir.

Drøye to måneder før sceneteppet går opp i hovedstaden er forestillingen så godt som klar.

– Vi tenker selvfølgelig på publikummet og lar de lokale numrene være igjen på Lånke, forteller Christer, som lover et gjensyn med flere nummer som har vunnet priser på Høylandet.

Årets revynummer fra 2017, «Auds garn og jarn», blir med sørover, i likhet med «Snedig scenebilde» som vant samme pris i 2015. Med på scenen står både erfarne aktører, som Harald Morten Bremseth og Anne Berit Sivertsen, og unge, fremadstormende skuespillere.

– Vi tenker bredde og skal vise oss fra forskjellige sider. Det blir noe helt nytt fra fjorårets revy, men også noen av de litt eldre godbitene, sier Christer om hva publikum kan vente seg.

Lederen i laget håper på full sal og ønsker alle hjertelig velkommen til revyforestilling 13. april. Han er spent før debuten i hovedstaden, men gleder seg mest.

– Det er ikke verre enn å prøve det!

«Da tysker’n kom» er et av numrene du kan se på Chat Noir 13. april. Her fra NM i revy 2017. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.
Gå til Facebook-arrangementet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.