Lånkerevyen tar sats og setter opp forestilling på Chat Noir. Her fra NM i revy 2015 med nummeret “Brudgom te låns”, med leder i Lånkerevyen Christer Nilsen og May Kristin Berg. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Når Norges mestvinnende revygruppe, Lånkerevyen, tar sats og setter opp forestilling på Chat Noir er det en drøm som går i oppfyllelse.

I april pakker Lånkerevyen, fra bygda Lånke utenfor Stjørdal, med seg prisbelønte revynummer i sekken og setter kursen sørover. Det som startet som en spøk har blitt en realitet: de skal sette opp forestilling på selveste Chat Noir i Oslo.

– Det finnes ikke noe større i revysammenheng, forteller leder i Lånkerevyen, Christer Nilsen. – Det blir som Åge Aleksandersen i Royal Albert Hall.

Saken fortsetter etter bildet.

"Trojansk hest" med Tomas Woldseth (t.v.) og Pål Thyholt er et av numrene som blir med når Lånkerevyen setter opp forestilling på Chat Noir. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.
“Trojansk hest” med Tomas Woldseth (t.v.) og Pål Thyholt er et av numrene som blir med når Lånkerevyen setter opp forestilling på Chat Noir 13. april. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Applaus er betaling

Lånkerevyen har vunnet priser på flere revyfestivaler og har hentet hjem hele 22 titler fra NM i revy på Høylandet. Det gjør dem til Norges mestvinnende revylag.

Til vanlig spiller de forestillinger på samfunnshuset Trudvang i Lånke, men dette er likevel ikke første gang de tar steget til en større scene. To ganger tidligere har de satt opp forestillinger i Olavshallen i Trondheim.

– Vi kommer aldri til å spille oss ut av hjembygda, eller Trøndelag for den saks skyld, men det er morsomt å underholde for et nytt publikum. Det er ingen av oss som får noe penger for dette, vi er vanlige folk som jobber ved siden av, men applaus fra enda flere folk er god lønn for strevet, sier Christer.

Rundt femti personer reiser nedover når de skal innta den ærverdige revyscenen. Lederen i gruppa forteller at turen er en belønning til alle som står på i revylaget.

– Vi vil gi noe tilbake til alle som har lagt ned mye tid og krefter i få Lånkerevyen dit den er i dag, sier han.

PÅMELDING NM I REVY 2019

Viser bredden

Da Norsk Revyfestival feiret 30-årsjubileum i 2017 ble revygruppa tildelt Norsk Revyfestivals ærespris fordi de bidrar til å utvikle revysjangeren. Det er mye materiale å velge i når gruppa skal velge hvilke nummer som får bli med til Chat Noir.

Drøye to måneder før sceneteppet går opp i hovedstaden er forestillingen så godt som klar.

– Vi tenker selvfølgelig på publikummet og lar de lokale numrene være igjen på Lånke, forteller Christer, som lover et gjensyn med flere nummer som har vunnet priser på Høylandet.

Årets revynummer fra 2017, «Auds garn og jarn», blir med sørover, i likhet med «Snedig scenebilde» som vant samme pris i 2015. Med på scenen står både erfarne aktører, som Harald Morten Bremseth og Anne Berit Sivertsen, og unge, fremadstormende skuespillere.

– Vi tenker bredde og skal vise oss fra forskjellige sider. Det blir noe helt nytt fra fjorårets revy, men også noen av de litt eldre godbitene, sier Christer om hva publikum kan vente seg.

Lederen i laget håper på full sal og ønsker alle hjertelig velkommen til revyforestilling 13. april. Han er spent før debuten i hovedstaden, men gleder seg mest.

– Det er ikke verre enn å prøve det!

“Da tysker’n kom” er et av numrene du kan se på Chat Noir 13. april. Her fra NM i revy 2017. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.
Gå til Facebook-arrangementet