Revyaktør Aina Kristiansen leder fagtreffet fredag 5. april. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Velkommen til Scenetreff Trøndelag, en samling for alle som driver med scenekunst i Trøndelag, både profesjonelle og amatører. Det er fortsatt ledige plasser på flere spennende kurs. 

Samlingen arrangeres 5.-7. april, med en fagsamling fredag, forestillinger og debatter, og kurs lørdag og søndag.

Det koster 1000,- å delta. Deltakeravgiften inkluderer 10-timers kurs, en middag, lunsj i to dager og to forestillinger, i tillegg til deltakelse på sofadebatt, pub og workshop.

Les mer: – Vi ser behovet for et treffpunkt.

Informasjon om kursene finner du litt lenger ned på siden. 

Fredag

1. akt: Hvordan gjøre kultur til næring?

Tindved kulturhage og Verdal Næringsforum inviterer til fagdag for å rette fokus mot den sterke fremveksten av kulturnæringer i Trøndelagsregionen, og for å diskutere hva det er som skal til for å lykkes.

Du får høre innlegg fra blant annet Bodil Børset i Kreativt Norge, Astrid Skogseth i Kulturkvartalet i Verdal og Hanne Vilja Sagmo fra Norsk Revy.

Aina Kristiansen er konferansier.

Når: 5. april kl. 8:30-16:00

Hvor: Turnéteatret

Fagtreffet avsluttes med en paneldebatt om forholdet mellom profesjonelle og amatører, og vi stiller spørsmålet: Må vi bruke humor for å lykkes i Trøndelag?

Se fullt program.

2. akt: revyforestilling og sofaprat

I andre del får du revyforestillingen Revy i Trønderland, satt sammen av oss i Norsk Revy.

Etter forestillingen inviterer teatersjef Nora Evensen til sofaprat hvor man skal diskutere suksesser og fiaskoer på scenen i Trøndelag.

Lørdag

Skatvalsrevyen under Norsk Revyfstival 2017. Foto: NRF/Tor Ivar Viken,.

Kursene starter lørdag. Her har du mulighet til å velge mellom fire lærerike kursopplegg.

Hvordan lykkes som produsent?

Målet med kurset er at du som produsent skal få en tydelig retning i arbeidet og dermed større kontroll. Du vil lære de sentrale verktøyene for organisering og styring av ressurser, som gjør deg bedre rustet for å gi de involverte mulighet til å tilpasse og utvikle seg.

Kursholder: Henrik Melsom Edvardsen, sjefsprodusent på Nationaltheatret 

Klikk her for mer informasjon og påmelding. 

Scenografikurs

Hvordan skaper man en scene med begrensede midler? På dette kurset får du en teoretisk introduksjon til hvordan en scenografi kan utvikles.

Kurset gir også en grunnleggende forståelse for oppbygging av scenerom og nivåer, samt se på de ulike fasene i utviklingen av scenografi (fra idé, til modell og ferdig scenografi).

Kursholder: Gunnar Fretheim, billedkunstner, scenograf og universitetslektor ved NTNU

Klikk her for mer informasjon og påmelding. 

Skrivekurs med fokus på revymonologen

Dette kurset følger den spennende vandringen fra idé til ferdig revynummer: Hvilke faser må teksten gjennom for å bli skikkelig god, og hva kjennetegner en god og en dårlig tekst?

Kurset har som mål å gi deltakerne inspirasjon og mot til å skrive tekster. Deltakerne vil også få en del helt konkrete verktøy til bruk i skriveprosesser.

Kursholder: Rakel Sivertsen, dramapedagog på Sverresborg (Trøndelag folkemuseum) og revyaktør

Klikk her for mer informasjon og påmelding. 

Skuespillerkurs

Dette kurset tar utgangspunkt i monologen, enten det er en tekst skrevet for teater eller et revynummer.

Målet med kurset er at deltakerne skal bli bedre på å stå alene på scenen og mestre monologen. Vi fokuserer på hvordan teksten kan brukes på best mulig måte og ser på ulike innganger på en og samme tekst. Hvilke roller bor i teksten og hvordan kan du utvikle rollene?

Kursholder: Ivar Tindberg, regissør og dramaturg 

Klikk her for påmelding og mer informasjon.

Fire begravelser og ett bryllup
Morten Joachim.

Etter en hel dag med læring blir det tid for å nyte litt scenekunst selv, i form av den suksessfulle forestillingen Fire begravelser og ett bryllup av Morten Joachim.

Morten Joachim vokste opp med narkomane foreldre og en narkoman bror. I dag er han en vellykket regissør og dramatiker. Fire begravelser og ett bryllup har altså ingenting med Hugh Grant å gjøre. Dette er fortellingen om livet til Morten Joachim, fremført av Morten Joachim selv. En rørende og overraskende morsom historie som får voksne menn og kvinner til å tørke tårer og hyle av latter.

Etter forestillingen er baren åpen.

Klikk her for fullt program for Scenetreff Trøndelag. 

Søndag

Kursene fortsetter fram til lunsj søndag. Etter lunsj blir det avslutning og utdeling av kursbevis.

HOTELL

Turnéteatret har avtale med Stiklestad Park Hotell der deltakere på Scenetreff Trøndelag får overnatting til gode priser. Referer til avtalen med Turnéteatret i Trøndelag når du booker rom.

SPØRSMÅL?

Vi svarer gjerne på spørsmål. Ta kontakt med Tore B. Granås på Turnéteatret: [email protected]

Scenetreff Trøndelag er et samarbeidsprosjekt mellom Turnéteatret i Trøndelag, Kulturkvartalet i Verdal, Tindved Kulturhage, Verdal Næringsforum, Verdal kommune, Teatersamlaget i Trøndelag og Norsk Revy.

Se program