Revyaktør Aina Kristiansen leder fagtreffet fredag 5. april. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Velkommen til Scenetreff Trøndelag, en samling for alle som driver med scenekunst i Trøndelag, både profesjonelle og amatører. Det er fortsatt ledige plasser på flere spennende kurs. 

Samlingen arrangeres 5.-7. april, med en fagsamling fredag, forestillinger og debatter, og kurs lørdag og søndag.

Det koster 1000,- å delta. Deltakeravgiften inkluderer 10-timers kurs, en middag, lunsj i to dager og to forestillinger, i tillegg til deltakelse på sofadebatt, pub og workshop.

Les mer: – Vi ser behovet for et treffpunkt.

Informasjon om kursene finner du litt lenger ned på siden. 

Fredag

1. akt: Hvordan gjøre kultur til næring?

Tindved kulturhage og Verdal Næringsforum inviterer til fagdag for å rette fokus mot den sterke fremveksten av kulturnæringer i Trøndelagsregionen, og for å diskutere hva det er som skal til for å lykkes.

Du får høre innlegg fra blant annet Bodil Børset i Kreativt Norge, Astrid Skogseth i Kulturkvartalet i Verdal og Hanne Vilja Sagmo fra Norsk Revy.

Aina Kristiansen er konferansier.

Når: 5. april kl. 8:30-16:00

Hvor: Turnéteatret

Fagtreffet avsluttes med en paneldebatt om forholdet mellom profesjonelle og amatører, og vi stiller spørsmålet: Må vi bruke humor for å lykkes i Trøndelag?

Se fullt program.

2. akt: revyforestilling og sofaprat

I andre del får du revyforestillingen Revy i Trønderland, satt sammen av oss i Norsk Revy.

Etter forestillingen inviterer teatersjef Nora Evensen til sofaprat hvor man skal diskutere suksesser og fiaskoer på scenen i Trøndelag.

Lørdag

Skatvalsrevyen under Norsk Revyfstival 2017. Foto: NRF/Tor Ivar Viken,.

Kursene starter lørdag. Her har du mulighet til å velge mellom fire lærerike kursopplegg.

Hvordan lykkes som produsent?

Målet med kurset er at du som produsent skal få en tydelig retning i arbeidet og dermed større kontroll. Du vil lære de sentrale verktøyene for organisering og styring av ressurser, som gjør deg bedre rustet for å gi de involverte mulighet til å tilpasse og utvikle seg.

Kursholder: Henrik Melsom Edvardsen, sjefsprodusent på Nationaltheatret 

Klikk her for mer informasjon og påmelding. 

Scenografikurs

Hvordan skaper man en scene med begrensede midler? På dette kurset får du en teoretisk introduksjon til hvordan en scenografi kan utvikles.

Kurset gir også en grunnleggende forståelse for oppbygging av scenerom og nivåer, samt se på de ulike fasene i utviklingen av scenografi (fra idé, til modell og ferdig scenografi).

Kursholder: Gunnar Fretheim, billedkunstner, scenograf og universitetslektor ved NTNU

Klikk her for mer informasjon og påmelding. 

Skrivekurs med fokus på revymonologen

Dette kurset følger den spennende vandringen fra idé til ferdig revynummer: Hvilke faser må teksten gjennom for å bli skikkelig god, og hva kjennetegner en god og en dårlig tekst?

Kurset har som mål å gi deltakerne inspirasjon og mot til å skrive tekster. Deltakerne vil også få en del helt konkrete verktøy til bruk i skriveprosesser.

Kursholder: Rakel Sivertsen, dramapedagog på Sverresborg (Trøndelag folkemuseum) og revyaktør

Klikk her for mer informasjon og påmelding. 

Skuespillerkurs

Dette kurset tar utgangspunkt i monologen, enten det er en tekst skrevet for teater eller et revynummer.

Målet med kurset er at deltakerne skal bli bedre på å stå alene på scenen og mestre monologen. Vi fokuserer på hvordan teksten kan brukes på best mulig måte og ser på ulike innganger på en og samme tekst. Hvilke roller bor i teksten og hvordan kan du utvikle rollene?

Kursholder: Ivar Tindberg, regissør og dramaturg 

Klikk her for påmelding og mer informasjon.

Fire begravelser og ett bryllup
Morten Joachim.

Etter en hel dag med læring blir det tid for å nyte litt scenekunst selv, i form av den suksessfulle forestillingen Fire begravelser og ett bryllup av Morten Joachim.

Morten Joachim vokste opp med narkomane foreldre og en narkoman bror. I dag er han en vellykket regissør og dramatiker. Fire begravelser og ett bryllup har altså ingenting med Hugh Grant å gjøre. Dette er fortellingen om livet til Morten Joachim, fremført av Morten Joachim selv. En rørende og overraskende morsom historie som får voksne menn og kvinner til å tørke tårer og hyle av latter.

Etter forestillingen er baren åpen.

Klikk her for fullt program for Scenetreff Trøndelag. 

Søndag

Kursene fortsetter fram til lunsj søndag. Etter lunsj blir det avslutning og utdeling av kursbevis.

HOTELL

Turnéteatret har avtale med Stiklestad Park Hotell der deltakere på Scenetreff Trøndelag får overnatting til gode priser. Referer til avtalen med Turnéteatret i Trøndelag når du booker rom.

SPØRSMÅL?

Vi svarer gjerne på spørsmål. Ta kontakt med Tore B. Granås på Turnéteatret: [email protected]

Scenetreff Trøndelag er et samarbeidsprosjekt mellom Turnéteatret i Trøndelag, Kulturkvartalet i Verdal, Tindved Kulturhage, Verdal Næringsforum, Verdal kommune, Teatersamlaget i Trøndelag og Norsk Revy.

Se program

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.