Skirevyen deltok i ungdomsklassen i NM i revy 2017 og gikk til finalen. Der vant de prisen for beste tekst med nummeret “I bakvendtland”. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Fristen for å melde seg på NM i revy 2019 gikk ut mandag 8. april. Ungdommens interesse for mesterskapet har aldri vært større.  

NM i revy arrangeres under Norsk Revyfestival på Høylandet i juli. 100 revynummer, fordelt på fem innledende forestillinger, plukkes ut til å delta i mesterskapet.

Les mer: Adam og Tore leder NM-finalen

Siden 2011 har én av de innledende forestillingene vært forbeholdt ungdom mellom 13-20 år. Da så man at det var behov for tiltak som sørget for rekruttering til sjangeren.

–  Det du vil ha mer av må du fokusere på og nå, etter flere års satsing, ser vi at det gir resultater, sier daglig leder i Norsk Revy, Hanne Vilja Sagmo.

Hun forteller at Norsk Revy satser på ungdom hele året gjennom arbeidet med skolerevyer, men at Norsk Revyfestival er en fin arena for å gi dem et ekstra løft.

Ifølge festivalsjefen har ungdommer et annet uttrykk i sine revynummer sammenlignet med de voksne.

– De siste årene er det ungdomsforestillingen det har vært mest snakk om på festivalområdet. Både juryen og publikum har blitt tatt på sengen av det høye nivået, sier festivalsjefen.

Les mer: Dette er juryen

Det er grunn til å tro at nivået ikke blir noe dårligere i år. Hele 52 nummer er påmeldt i ungdomsklassen i årets NM i revy, mot 38 i 2017. Kun 20 nummer får plass i forestillingen. Av disse er noen allerede direktekvalifiserte fra de regionale revyfestivalene rundt om i landet.

Les mer: Kurs på Norsk Revyfestival

Ungdommene konkurrere på lik linje med de voksne om å få plass i finaleforestillingene, som i år ledes av humorduoen Adam og Tore. Under forrige NM i revy i 2017 gikk to av syv priser til ungdomsnummer.

Fakta om NM i revy 2019
  • NM i revy arrangeres annethvert år under Norsk Revyfestival på Høylandet
  • I år arrangeres festivalen 10.-14. juli
  • 98 revygrupper, fra 14 fylker, har meldt seg på årets NM i revy
  • 281 revynummer er påmeldt til mesterskapet, en liten øking fra 2017
  • 100 revynummer får konkurrere i NM i revy, av disse er 11 allerede tatt ut via de regionale revyfestivalene i 2018 
  • Uttaket annonseres i uke 18
Kjøp billett