Skirevyen deltok i ungdomsklassen i NM i revy 2017 og gikk til finalen. Der vant de prisen for beste tekst med nummeret «I bakvendtland». Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Fristen for å melde seg på NM i revy 2019 gikk ut mandag 8. april. Ungdommens interesse for mesterskapet har aldri vært større.  

NM i revy arrangeres under Norsk Revyfestival på Høylandet i juli. 100 revynummer, fordelt på fem innledende forestillinger, plukkes ut til å delta i mesterskapet.

Les mer: Adam og Tore leder NM-finalen

Siden 2011 har én av de innledende forestillingene vært forbeholdt ungdom mellom 13-20 år. Da så man at det var behov for tiltak som sørget for rekruttering til sjangeren.

–  Det du vil ha mer av må du fokusere på og nå, etter flere års satsing, ser vi at det gir resultater, sier daglig leder i Norsk Revy, Hanne Vilja Sagmo.

Hun forteller at Norsk Revy satser på ungdom hele året gjennom arbeidet med skolerevyer, men at Norsk Revyfestival er en fin arena for å gi dem et ekstra løft.

Ifølge festivalsjefen har ungdommer et annet uttrykk i sine revynummer sammenlignet med de voksne.

– De siste årene er det ungdomsforestillingen det har vært mest snakk om på festivalområdet. Både juryen og publikum har blitt tatt på sengen av det høye nivået, sier festivalsjefen.

Les mer: Dette er juryen

Det er grunn til å tro at nivået ikke blir noe dårligere i år. Hele 52 nummer er påmeldt i ungdomsklassen i årets NM i revy, mot 38 i 2017. Kun 20 nummer får plass i forestillingen. Av disse er noen allerede direktekvalifiserte fra de regionale revyfestivalene rundt om i landet.

Les mer: Kurs på Norsk Revyfestival

Ungdommene konkurrere på lik linje med de voksne om å få plass i finaleforestillingene, som i år ledes av humorduoen Adam og Tore. Under forrige NM i revy i 2017 gikk to av syv priser til ungdomsnummer.

Fakta om NM i revy 2019
  • NM i revy arrangeres annethvert år under Norsk Revyfestival på Høylandet
  • I år arrangeres festivalen 10.-14. juli
  • 98 revygrupper, fra 14 fylker, har meldt seg på årets NM i revy
  • 281 revynummer er påmeldt til mesterskapet, en liten øking fra 2017
  • 100 revynummer får konkurrere i NM i revy, av disse er 11 allerede tatt ut via de regionale revyfestivalene i 2018 
  • Uttaket annonseres i uke 18
Kjøp billett

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.