Norsk Revy inviterer alle elever ved trønderske videregående skoler til gratis kurs i skolerevy på Verdal.

Det spilles revy på videregående skoler over hele Trøndelag. Norsk Revy ønsker å løfte denne innsatsen ved å gi elevene en kickstart på skolerevyperioden.

Trøndelag fylkeskommune støtter samlingen, som er et grunnkurs i revyproduksjon.

Les mer her: Kickstart skolerevy

Styrker eleven

Dette er første gang Norsk Revy arrangerer kurset.

– Vi gjør det fordi vi ser at skolerevy er viktig for rekruttering til scenekunsten, både den profesjonelle og den på amatørnivå. Men, revyen er vel så viktig for samholdet blant elevene, og ikke minst den enkelte elev, sier daglig leder i Norsk Revy, Hanne Vilja Sagmo.

Hun mener det er viktig at ungdommer får kjenne mestringsfølelse utenfor klasserommet.

– Vi vet at ungdom som er engasjerte i fritidsaktiviteter ofte er mer fornøyde med livene sine. Om man får utfolde seg kreativt på én arena, smitter det som regel over på andre områder i livet, forteller Sagmo.  

Saken fortsetter etter bildet.

Hemnerussen deltok på Humorfestivalen i Hemne og vant direktekvalifisering til NM i revy 2019. Her er de på scenen under Norsk Revyfestival i sommer. Foto: Tor Ivar Viken.
ABC i skolerevy

Samlingen arrangeres på Verdal lørdag 2. november og er en slags ABC i skolerevy. Målet er å lære elevene om hele revyprosessen, både av og på scenen.

Deltagerne på samlingen kan velge mellom tre ulike kurs; produksjonsledelse, skuespillteknikk og tekstarbeid.

Hanne Vilja Sagmo leder kurset i produksjonsledelse, hvor man skal lære om alt fra det å samarbeide til det å holde orden på budsjett. Fagansvarlig i Norsk Revy, Ole Christian Øen, skal gjøre elevene bedre rustet til å stå på scenen, mens Erlend Engan i Lånkerevyen skal holde kurs i det å skrive revytekster.

– Vi håper at så mange som mulig fra hver revy melder seg på, og at man fordeler seg på de ulike kursene. Da får man mest mulig ut av samlingen, sier Sagmo.   

Klikk her for detaljert program og kursbeskrivelse.

Meld deg på ved å sende en e-post til [email protected] innen 20. oktober. Skriv hvilket kurs du vil være med på og om du har allergier.