Nord-Norsk Revyfestival og Humorfestivalen i Heim, tidligere Hemne, arrangerer digitale revykonkurranser i juni. Her er Malangsrevyen på Nord-Norsk Revyfestival i 2018, da de vant beste tekst med “Patriot Song”. Foto: Heidi Steiro.

Koronakrisen får revyfestivalene til å tenke nytt. Både Humorfestivalen i Heim og Nord-Norsk Revyfestival gjør seg nå klare til å arrangere digital revykonkurranse. 

2020 skulle være året hvor revyfestivalene ble arrangert som perler på en snor, men på grunn av koronakrisen har flere av festivalene dessverre sett seg nødt til å avlyse sine arrangement i sin opprinnelige form. 

Det blir likevel mulig å konkurrere, for både Humorfestivalen i Heim og Nord-Norsk Revyfestival skal, i samarbeid med Norsk Revy, arrangere digitale revyfestivaler på Humorportalen.no.   

Daglig leder i Norsk Revy, Hanne Vilja Sagmo, synes det er bra at revyfestivalen har kastet seg rundt og på kort tid fått til et samarbeid om en ny løsning. Hun forteller at de er en viktig katalysator for revyaktivitet i sitt område og berømmer derfor festivalens omstillingsevne.

– Revy er best fra scenekanten, men når det ble som det ble er det veldig bra for revymiljøet at vi har fått til et alternativ på Humorportalen.no, som allerede er vår digitale revyscene, sier hun.

Viktig å holde revyaktivteten i gang

Festivalen, eller forestillingen, blir en livesending som strømmes på Humorportalen.no samme lørdag som festivalen opprinnelig skulle arrangeres. Heim sender konkurransen 6. juni, mens Nord-Norsk Revyfestival sender 27. juni. 

Selv om store deler av samfunnet er satt på pause, håper Sagmo den digitale konkurransen kan stimulere til revyaktivitet. 

–  Revyen speiler samfunnet, derfor er det viktig at det lages revy også fra denne perioden. Konkurransen kan ikke erstatte den fysiske møteplassen som en festival er, men forhåpentligvis vil den motivere revygruppene til å skrive nye nummer, sier Sagmo. 

Trenger du inspirasjon til å skrive revytekster? Vi har laget en oversikt over hvor du kan finne tips og triks til å komme i gang med skrivingen

Direktekvalifisering til NM i revy

Revygrupper som ønsker å delta i konkurransen melder seg på som vanlig ved å sende inn opptak av sine nummer. En jury velger ut hvilke nummer som får være med i sendingen, som settes sammen av videoene gruppene har sendt inn. 

Se video: lynkurs i videoproduksjon med mobilkamera. 

Som vanlig vil en fagjury vurdere alle uttatte nummer i forestillingen ut ifra innhold og framføring. Her ser man etter en god idé, foredlet i en god tekst, med gode aktører. For Norsk Revy er originalitet, aktualitet og vilje til å være samfunnskritisk, noe av det som verdsettes høyest.

Les mer på scenefolk.no: Hva er et godt revynummer?

Det beste nummeret i hver forestilling vinner direktekvalifisering til NM i revy på Høylandet i 2021. Utover dette står juryen fritt til å bestemme hvilke priser som deles ut. Det jobbes også for å utvikle systemer for kåring av publikumspris. 

Påmelding

Revygruppene melder seg på som vanlig ved å sende inn video av sine nummer. Se hvordan på den enkelte festivals hjemmeside. 

Juryen som velger ut hvilke nummer som får være med skal vurdere innholdet i revynummeret, ikke den tekniske kvaliteten, men revygruppene oppfordres til å sende inn videoer med så godt lys og så god lyd som mulig. 

Fireminuttersregelen gjelder også i den digitale konkurransen. 

Mer informasjon om påmelding til begge konkurransene kommer. Følg med på hjemmesiden til Humorfestivalen i Heim og Nord-Norsk Revyfestival. Revygrupper som ønsket å melde seg på Gapskratten revyfestival, som også er avlyst, kan melde seg på Humorfestivalen i Heim.