Norsk Revyfestival – Norges lengste festival er et faktum!

Startskuddet går 9. juli på Høylandet og festivalen går «Revy-Norge Rundt», fra Lakselv i nord til Langesund i sør – 4 måneder, 10 ulike steder og 5288 km på veien.

«Da pandemien inntraff, ble vi alle nødt til å tenke nytt. Når revyfolket ikke kan komme til Høylandet, så må «Høylandet» komme til revyfolket»

Det hele skal starte med «AVLYSTDAGAN» i den tradisjonelle andre helga i juli på Høylandet, hvor bygdefolket inviteres til en skikkelig KICKSTART for den første norske revyfestivalen på hjul, med festivalstemning, underholdning, musikk og revy. I år vil semifinalene sendes digitalt fra samfunnshuset. God-følelsen skal komme tilbake igjen, sammen med troen på at et tilpasset arrangement kan vekke festivalstemninga hos revyfolket Norge rundt.

Nå er pausen over. Vi tilpasser oss pandemien og tar med oss et filmteam, smittende humor og en god dose galskap ut til det Norske folk.

I september er turnébussen klar for langtur, med første stopp i Lakselv. Norsk Revyfestival skal kjøre vårt langstrakte land i jakten på nye revynummer, folkehumor og lokale opplevelser. Det skal arrangeres konkurranser, revyforestillinger og kurs, og det blir spennende møter med revyfolk og andre lokale helter. Vi gleder oss til å by på direktesendinger fra hvert sted. Disse streames via lokalavisene og legges ut på humorportalen.no i ettertid. Lokalsamfunnene er allerede engasjert og skal bidra til å forme denne historiske revyfestivalen. På hver destinasjon vil tre revynummer få muligheten til direktekvalifisering til NM i Revy. Dette skal være nyskrevne nummer.

«Har du humor – må du komme!»

Det er første gang finalen i NM i revy arrangeres i Trondheim. Denne helgen skal Norsk Revyfestival innta hele Olavshallen. Dette blir en fantastisk avslutning på Norges lengste festival – som en gjenreising av Revy-Norge etter en altfor lang pause. I tillegg til at det beste fra Norsk Revy 2021 skal vises frem denne helgen, fylles Olavshallen med festivalstemning, spennende debatter, seminarer og kurs. «Dette blir toppen av kransekaka etter en fire-måneders lang Revyfestival».

Det er stiftelsen Norsk Revyfestival som er arrangør bak dette store omstillingsprosjektet, med støtte fra Innovasjon Norge – en støtte som er helt avgjørende for å kunne gjennomføre dette. Innovasjon Norge ser stort potensiale i arrangementet med tanke på omstilling og nyutvikling. «Stiftelsen Norsk Revyfestival er en viktig aktør innen sitt felt og gir ringvirkninger lokalt og nasjonalt», uttaler Grete Ubbe Løveid fra Innovasjon Norge.