Norsk Revyfestival og Norsk Revyfaglig Senter har nå en felles overbygning som heter Norsk Revy.

Historien vår

Norsk revyfestival ble første gang arrangert i 1987. Siden den gang har vi arrangert Norsk Revyfestival annethvert år på Høylandet. NM i revy arrangeres under festivalen, og direktekvalifisering til NM skjer under de regionale festivalene, som arrangeres i mellomår.
Norsk Revyfaglig Senter (NRS) ble stiftet i 1990 av Norsk Revyfestival, revygrupper, privatpersoner og kommunale og statlige kulturetater. Etter tre vellykkede revyfestivaler var det stort behov for et helårlig tilbud til revygruppene.

I dag er NRS et kompetansesenter og servicesentral for norske revymiljøer. Norsk Revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival er organisert som to adskilte stiftelser, men med felles administrasjon og styre. Kompetansesentret er arrangør og administrasjon av Norsk Revyfestival.

NRS har siden 1997 drevet med innsamling og arkivering av nasjonalt revyhistorisk materiale. I 2005 inngikk NRS en samarbeidsavtale med nasjonalbiblioteket i Mo i Rana, der store deler av arkivet i dag er plassert.

Formål

Formålet med Norsk Revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival  er å høyne nivået på alle felter innen norsk revy, bistå revygrupper og øke rekruttering til revyscenen. Vår misjon er å spre og styrke revysjangeren!

Støttespillere

Norsk Revyfaglig Senter er støttet av Høylandet kommune, Nord-Trøndelag Fylkeskommune og Kultur- og Kirkedepartementet.

Ansatte

Anita Østby, daglig leder
Sissel Flaat, sekretær
Hanne Vilja Sagmo, fagansvarlig
Kjerstin Tyldum, prosjektmedarbeider/festivalkoordinator

Se kontaktinfo! 

Styret i Norsk Revy:

Leder: Hallvard Strømme, Trondheim
Astrid Skogseth Fuglesang, Inderøy
Susanne Brattli, Steinkjer
Henrik Melsom Edvardsen, Stavanger
Svein Myhr, Stod
Hege Moen, Trondheim/Høylandet
Tor Arne Bjørgum, Overhalla

Varamedlemmer:
Aina Kristiansen, Hommelvik
Svein Waade, Kyrkseterøra