Humoristen og den folkekjære artisten Sveinung Kveli ble funnet død utenfor sitt hjem torsdag 4.januar, og hele revyNorge sørger over hans bortgang.

Sveinung Kveli ble bare 49 år, men han rakk å glede utrolig mange mennesker. Sveinung kom fra Kvelia i Nordli, og derfra brakte han med seg den underfundige og snodige Kveli-humoren, som Sveinung var den fremste representant for. Sveinung slo igjennom på Norsk Revyfestival og ble etterhvert den mestvinnende enkeltartisten på festivalen. Monologen var Sveinungs sterkeste sjanger og vi minnes med glede:  Humorvikaren alias Kåre Peder og Damerne, Ei historie om nå speinnanes, Indre Namdal spællmannslag, Takk til Polakk og mange flere……….

Sveinung ble raskt oppdaget og ble en etterspurt humorist over hele landet, og han viet sitt liv til humoren på heltid.
Sveinungs humor var lun, han ville aldri ramme noen med sin kommentar, men ønsket å underholde folket, fordi det følte han at  han var god til.

For oss på Norsk Revyfaglig Senter var Sveinung en hyppig gjest og en vi brukte i tett samspill for å utvikle revyfeltet. Sveinung ringte oss stadig vekk for å høre om noe nytt var på gang eller hva vi syntes om den og den forestillingen, og vi ringte han når vi trengte hjelp til instruktør, kursholder og inspirator. Men selv om vi alle har dyp respekt for fagpersonen og humoristen Sveinung, så er det først og fremst mennesket Sveinung vi i dag minnes så sårt. En snillere og mer omtenksom person enn Sveinung er vanskelig å tenke seg. En som hadde en god kommentar, en latterfull historie og «bybrød», som han spanderte raust når han kom innom. På samme måte som han delte raust sine ideer og tekster med andre revyaktører. Sveinung var alltid den første til å gi positive kommentarer og skryte opp andre på scenen.

Vi vil savne deg Sveinung, for den du var for oss. Din gode humor, dine rare karakterer, dine gode spørsmål og ordvendinger. Vi vil savne telefonene fra deg om jobben, om revyene om forestillinger og refleksjoner over samfunnet. Men vi vil minnes med glede alle de gode stundene og de mange latterkulene du ga oss,og alle andre som har vært ditt publikum.
Våre tanker går til din nærmeste familie i denne tunge tiden.

Vi minnes med sorg og glede et stort menneske.

På vegne av ansatte ved Norsk revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival
Sissel, Einar, Anita og Hanne Vilja

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.