Humoristen og den folkekjære artisten Sveinung Kveli ble funnet død utenfor sitt hjem torsdag 4.januar, og hele revyNorge sørger over hans bortgang.

Sveinung Kveli ble bare 49 år, men han rakk å glede utrolig mange mennesker. Sveinung kom fra Kvelia i Nordli, og derfra brakte han med seg den underfundige og snodige Kveli-humoren, som Sveinung var den fremste representant for. Sveinung slo igjennom på Norsk Revyfestival og ble etterhvert den mestvinnende enkeltartisten på festivalen. Monologen var Sveinungs sterkeste sjanger og vi minnes med glede:  Humorvikaren alias Kåre Peder og Damerne, Ei historie om nå speinnanes, Indre Namdal spællmannslag, Takk til Polakk og mange flere……….

Sveinung ble raskt oppdaget og ble en etterspurt humorist over hele landet, og han viet sitt liv til humoren på heltid.
Sveinungs humor var lun, han ville aldri ramme noen med sin kommentar, men ønsket å underholde folket, fordi det følte han at  han var god til.

For oss på Norsk Revyfaglig Senter var Sveinung en hyppig gjest og en vi brukte i tett samspill for å utvikle revyfeltet. Sveinung ringte oss stadig vekk for å høre om noe nytt var på gang eller hva vi syntes om den og den forestillingen, og vi ringte han når vi trengte hjelp til instruktør, kursholder og inspirator. Men selv om vi alle har dyp respekt for fagpersonen og humoristen Sveinung, så er det først og fremst mennesket Sveinung vi i dag minnes så sårt. En snillere og mer omtenksom person enn Sveinung er vanskelig å tenke seg. En som hadde en god kommentar, en latterfull historie og “bybrød”, som han spanderte raust når han kom innom. På samme måte som han delte raust sine ideer og tekster med andre revyaktører. Sveinung var alltid den første til å gi positive kommentarer og skryte opp andre på scenen.

Vi vil savne deg Sveinung, for den du var for oss. Din gode humor, dine rare karakterer, dine gode spørsmål og ordvendinger. Vi vil savne telefonene fra deg om jobben, om revyene om forestillinger og refleksjoner over samfunnet. Men vi vil minnes med glede alle de gode stundene og de mange latterkulene du ga oss,og alle andre som har vært ditt publikum.
Våre tanker går til din nærmeste familie i denne tunge tiden.

Vi minnes med sorg og glede et stort menneske.

På vegne av ansatte ved Norsk revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival
Sissel, Einar, Anita og Hanne Vilja