Norsk Revy består av Norsk Revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival. Det er to forskjellige stiftelser, men med felles administrasjon og styre. Vi har fire ansatte.

Norsk Revyfaglig Senter er Norges fagsenter for revy. Vår hovedoppgave er å fremme norsk revy innen kulturpolitikk, revymiljøet og hos publikum for øvrig. Målet er å spre og styrke revysjangeren over hele landet.

En annen viktig oppgave for Norsk Revyfaglig Senter, er Norsk Revyhistorisk Arkiv. Revyen er en del av den norske kulturhistorien og sammen med Nasjonalbiblioteket tar vi vare på revytekstene for å bevare dem for framtida. Det er også mulig å leie tekster fra arkivet i Tekstbanken dersom du ønsker å framføre noen av dem.

Les mer om historien vår og hva vi gjør.

Norsk Revyfestival

Norsk Revyfaglig Senter administrerer Norsk Revyfestival og har ansvaret for gjennomføringen av NM i revy.

Norsk Revyfestival er en av Norges største humorfestivaler og arrangeres annethvert på Høylandet. NM i revy utgjør den største delen av festivalprogrammet. Her møtes revygrupper fra hele landet i vennskapelig konkurranse om gjeve utmerkelser. Festivalen er dermed et utstillingsvindu for det beste innen norsk revy.

I 2017 feiret Norsk Revyfestival 30 år. I løpet av disse årene har over fire tusen revygrupper tatt imot applaus fra enda flere publikummere i teltene på Høylandet. Neste festival arrangeres 10.-14. juli 2019.

Gå til festivalens hjemmeside.

Styret

Stiftelsene Norsk Revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival har felles administrasjon og styre. Fra mai 2018 består styret av:

  • Hilde Bergebakken (Røros) - leder
  • Alexander Støvik Kjølstad (Steinkjer)
  • Susanne Brattli (Steinkjer)
  • Aina Kristiansen (Malvik)
  • Tor Arne Bjørgum (Overhalla)
  • Iren Reppen (Oslo)
  • Guri Idsø Viken (Oslo)
  • Anita Seljeseth (Ørnes) - vara
  • Jens-Henrik Andersen (Kabelvåg) – vara

Styret i Norsk Revy. Fra venstre: Tor Arne Bjørgum, daglig leder Hanne Vilja Sagmo, Guri Idsø Viken, Iren Reppen, styreleder Hilde Bergebakken, Aina Kristiansen og Alexander Støvik Kjølstad. Susanne Brattli var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Samarbeidsprosjekter

NM i revy knytter hele revy-Norge sammen. I prosjektet «Veien til Høylandet» samarbeider vi med ni regionale revyfestivaler rundt om i landet. Disse arrangeres i mellomår, når det ikke er festival på Høylandet, og hver festival kårer en vinner som direktekvalifiseres til NM i revy.

Vi har også et nordisk samarbeid med våre revyvenner i Sverige og Danmark for å utvikle revysjangeren på tvers av landegrensene. I tillegg arbeider senteret sammen med Nord Universitet og svenske Mittuniversitetet om frivillighet som ressurs i lokal og regional utvikling.

Senteret er også en av tre samarbeidspartnere i SceneFolk, en nasjonal forening som jobber for å utvikle norsk amatørteater.

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.