Det spilles revy i hver minste krik og krok av landet vårt. Revyscenen er folkets talerstol og samfunnets veggavis. Slik har det vært i over hundre år.

En lokalrevy speiler det som til enhver tid skjer i nærmiljøet og er en viktig dokumentasjon av vår tids historie. Revytekstene forteller samfunnshistorien på en mer spennende, humoristisk og folkelig måte enn avisene og de tradisjonelle historiebøkene kan gjøre. Derfor er det viktig at vi bevarer revytekstene.

Norsk Revyhistorisk Arkiv samarbeider med Nasjonalbiblioteket og tar vare på den norske revyhistorien slik at andre kan få glede av den i framtiden. Vi oppfordrer alle som setter opp revy til å sende inn tekstene sine til oss slik at ingen av historiene som fortelles på norske revyscener rundt om i landet går tapt.

Har du revymateriale?

Vi tar imot tekster, bilder, plakater, progam og filmopptak. Send oss det du har og bidra i bevaringen av norsk revhistorie.

Innsamlingen av revymateriell er en av de viktigste lokalhistoriske registreringer som gjøres

Dagens revytekster er morgendagens lokalhistorie - som igjen er en del av norgeshistorien. Ingen tekst er for liten, ingen for stor, ingen er for dårlig og ingen er for god. Det norske revygrupper forteller på scenen i sine lokalsamfunn har en betydning og må tas vare på.

Vi tar imot tekster, bilder, plakater, program og filmopptak. Det du ikke vil gi fra deg kopierer vi før vi arkiverer det. Start å samle i dag og sørg for at din revygruppe og ditt materiale får plass i den norske kulturhistorien. Alt innsamlet materiale sendes til Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana for oppbevaring og synliggjøring.

Kjenner du noen som sitter på mye revyinformasjon? Snakk med foreldre, besteforeldre, tanter og onkler. Ingen lever evig, selv ikke legendariske revyhistorier.

 

Søk i revyarkivet

Du kan selv søke i revyarkivet og finne både gamle og nye kulturskatter.

  • Gå til www.oria.no og velg Nasjonalbiblioteket som institusjon.
  • Velg deretter avansert søk. Begrens treffene til "Forfatter/bidragsyter" i nedtrekksmenyen, velg "frase" og søk på Norsk Revyfaglig Senter.
  • Der vil du få treff på alle dokumenter Nasjonalbiblioteket har i samlingen hvor Norsk Revyfaglig Senter er oppgitt som opphaver.

Informasjon om tilgang til pliktavlevert materiale finner du her

NB! Eksemplarer merket "Bevaringssamlingen" kan ikke bestilles.

 

Ta gjerne kontakt med oss på [email protected] dersom du har noen spørsmål.

 

Evig eies kun det bevarte!