Det startet som en vill idé på et juleselskap i 1985.

Lornts Mørkved og Andreas Mørkved-Romstad kom på ideen om å arrangere en revyfestival på Høylandet.

 

Over tretti år senere er den lille bygda Høylandet sentrum for den norske revybevegelsen.

Først kom festivalen

Under et juleselskap på Høylandet i 1985 fikk de to bygdetullingene Lornts Mørkved og Andreas Mørkved-Romstad en idé som senere skulle få dramatiske konsekvenser for den norske revyhistorien, og ikke minst for lille Høylandet:

Hvorfor ikke arrangere landets første revyfestival i bygda?

Etter mye møysommelig og tidkrevende arbeid fra karene Mørkved fikk den første landsdekkende revyfestivalen se dagens lys en sommerdag i 1987. Den gang deltok 20 revygrupper. I dag, 30 år senere, har festialen vokst til å bli en av Norges største humorfestivaler. Annethvert år møtes tusenvis av publikummere og rundt 70 revy- og teaterlag for å se det beste innen norsk revy. Publikum ler mens aktørene konkurrerer om gjeve NM-titler.

Nasjonalt fagsenter

Mottagelsen av Norsk Revyfestival kunne ikke vært bedre. Etter hvert ble forespørslene om tips og råd mange nok til at et nytt spørsmål meldte seg: hvorfor ikke lage et nasjonalt servicesenter for revy?

Dermed så Norsk Revyfaglig Senter dagens lys i 1990, og landet fikk et eget kompetansesenter for revy – også dette på Høylandet. Hver dag siden har vi jobbet med å spre og styrke revysjangeren over hele landet.

Hva gjør vi?

Til å begynne med var var Norsk Revyfestival og Norsk Revyfaglig Senter adskilt. I dag har begge stiftelsene felles administrasjon og styre. Norsk Revy er betegnelsen vi bruker for begge stiftelsene.

Norsk Revyfestival har ingen ansatte, men Norsk Revyfaglig Senter har ansvar for arrangering og planlegging av NM i revy, som er en del av festivalprogrammet. Dette innebærer også oppfølging av de regionale revyfestivalene i samarbeidsprosjektet «Veien til Høylandet».

Den største oppgaven vår er å sørge for at det spilles revy. Dette gjør vi ved å jobbe med rekruttering og å drive med kompetansehevingstiltak på feltet. Vi inspirerer og utfordrer morgendagens tekstforfattere og skuespillere, og gir råd til revygrupper om alt fra lyssetting til rettighetsspørsmål. Vi forvalter også den norske revyarven og samarbeider med Nasjonalbiblioteket om innsamling og arkivering av revyhistorisk materiale.

I tillegg har vi flere samarbeidsprosjekter, både nasjonalt og internasjonalt. De kan du lese mer om her.

Norsk Revyfaglig Senter er støttet av Kulturdepartementet, Trøndelag fylkeskommune og Høylandet kommune.

De ansatte ved Norsk Revyfaglig Senter. Fra venstre Marte Fløan Beisvåg, Sissel Flaat og Hanne Vilja Sagmo. Bak står Anita Østby.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.