IMG_8548
Etter en god revyforestilling er du garantert sulten! Hva med en deilig Revytallerken?

 

15.000 latterhungrige gjester returnerer neppe sultne fra Høylandet når Livert’n serverer fjellfiskburger og tørkakjøttlapskaus på Norsk Revyfestival.

Daglig leder hos Livert’n, Roy Inge Bergli, sier følgende om avtalen som nylig ble signert:

– Vi har satset på Lierne som marked gjennom flere år, og vi har vært fornøyd med responsen der. Det er så klart artig med en gylden mulighet til å presentere konseptet utafor Lierne. Norsk Revyfestival på Høylandet blir i så måte en unik og viktig arena for oss, sier Bergli.

 

Livert’n har levert catering i hele Namdalen, men det er første gang de har ansvar for all mat på en stor festival.

– Vi skal levere mat til alle kveldsforestillinger, til restauranten i Solsiden, og sørge for at dugnadsarbeiderne får det de trenger av føde. Dette er en stor ordre for oss, også økonomisk, men vi anser markedsføringsverdien som aller størst. Her får vi vist oss fram til folk fra hele landet. Det er klart det er veldig viktig og god reklame, både for oss, og våre to samarbeidspartnere i Lierne, Lisnadder og Lierne Viltforedling, fortsetter Bergli.

 

Av fristelser under revyfestivalen, nevner Bergli elgburger, fjellfiskburger, lokal variant av kebab; revybab, viltgryte, viltkaker, revytallerken med ulike produkter, lokale ølsnacks, fritert mjukbrød og tørkakjøttlapskaus.

– Dette er veldig spennende for oss, og ingen tilfeldighet. Vi satser bevisst på å høyne matopplevelsen. God mat og god underholdning er en sikker vinner hos publikum, sier daglig leder i Norsk Revyfestival, Anita Østby og fortsetter:

– Vi har langreiste gjester, og gleder oss stort til å kunne servere mat basert på namdalske råvarer. Arrangement som Trøndersk matfestival i Trondheim viser at folk er opptatt av lokalmat. Dermed er det en selvfølge at våre gjester også skal få spise seg mette etter ei artig revyforestilling, fortsetter hun.

IMG_8534
Gjengsjef for dugnadsmat Ragnhild Røen, kjøkkensjef hos Livert’n Joakim Winther, revyfestivalens Lornts Mørkved Romstad, daglig leder hos Livert’n, Roy Inge Bergli, og nestkommanderende for dugnadssjef restaurant, Bjørn Ingvar Kjølstad.

 

Norsk Revyfestival arrangeres på Høylandet 1.-5.juli. Landets befolkning har allerede lagt billetter for 900.000 kroner i handlekurv.

– Og flere skal det bli. Vi tror at konseptet med NM i revy og smakfulle høydepunkter matveien vil gi gjestene en god totalopplevelse, sier Anita Østby.

 

Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke er glad for satsinga til Norsk Revyfestival:

– Namdalen og Lierne har fantastiske råvarer. Jeg tror satsinga med lokale matspesialiteter vil styrke helhetsopplevelsen for festivalpublikumet. Trenden er at de besøkende i Trøndelag ønsker mer lokal mat og drikke. Hele 64 prosent av turistene som kommer hit spiser og drikker lokal mat under sitt opphold, mot 31 prosent i resten av Norge. Under Norsk Revyfestival får publikum mulighet til å nyte gode lokale matspesialiteter – og jeg regner med at rettene blir servert med et glimt i øyet også, avslutter Aslaug Rustad.

 

Tekst og foto: Marianne Østby