Trine Lise Olsen_MFI_0276

Årets festivalartist er Trine Lise Olsen! 

Årets festivalartist er kvinnen avisa Finnmark Dagblad beskriver som dronningen av nordnorsk humor! 39 år gamle Trine Lise Olsen har frontet de fleste av landets store aviser etter suksessen med showet Æ har rætt som hadde premiere på Hålogaland Teater i fjor høst. Nå har hun også fått innpass hos Latter.

Trine Lise Olsen har brukt sin oppvekst og erfaring som fosterbarn i det avisene omtaler som den mest ærlige og personlige opptreden som noen gang er fremført av en stand-up-komiker.
Trine Lise Olsen ble oppdaget på Norsk Revyfestival, og skal i år ha flere opptredener i løpet av festivaldagene, i tillegg til at vi selvfølgelig får oppleve det Klassekampens anmelder beskriver som en inderlig, ekte, sår og grenseløst ærlig Trine Lise Olsen.
– Å stå på en scene er mitt drug. Dette er jo en drøm jeg har hatt hele livet. Bare at i drømmen blir jeg kjørt rundt i limousin, ler Trine Lise Olsen. 
Nordlendingen ser på opptreden på Høylandet som en ære:
– Jeg elsker virkelig Høylandet; menneskene, revyene, dugnadsånden og den herlig stemningen! Jeg føler at det var på Høylandet det hele startet sånn på ordentlig, sier hun.
Trine Lise Olsen vant også NRKs Den norske humor i 2009,  og har siden da jobbet som komiker og fulltids frilanser. 
– Jeg gjør stand up, karakterer, og holder foredrag om det å vokse opp i fosterhjem.
– Hvordan tror du publikum vil huske deg etter revyfestivalen? 
– Jeg håper at ved å se forestillingen Æ har rætt, blir de såpass godt kjent med meg at det blir vanskelig å glemme meg selv om de prøver. Og jeg håper selvsagt at de føler at de fikk være med på en fin reise, sier Trine Lise Olsen.
Forestillingen Æ har rætt vises på Høylandet samfunnshus fredag kl. 1630.

NM i revy er vårt kjerneprodukt og det blir tradisjonen tro fem kvalifiserende forestillinger med revynummer fra hele landet. Lørdag er det to finaleforestillinger, der deltakere ivrer etter å komme med i lørdagens finaleforestillinger, i det som er det største for mange revyamatører.
NM i revy åpnes av Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt torsdag 2.juli!

Siden oppstarten i 1987 har Norsk Revyfestival solgt drøyt 200.000 billetter, omsatt for 60 millioner kroner, lagt ned 200.000 dugnadstimer, tilført lag og foreninger seks millioner kroner og applaudert 4.000 amatørskuespillere fra 1.300 revylag. Per i dag er det solgt billetter for 1,5 millioner kroner – folk vil så klart til Norsk Revyfestival!

 

Tekst: Marianne Østby