Seinkveill er en ny programpost, et slags talkshow med vertskap som er tett på publikumet.

– Jeg digger Høylandet, sier Are Sende Osen, som skal underholde publikum i fredagens Seinkveill under Norsk Revyfestival.

– Og jeg digger revyartistene som opptrer, jeg digger folkene kommer på besøk til Høylandet og jeg digger entusiastene som driver revyfestivalen. Jeg digger landskapet og geografien. Jeg digger stemninga i teltet på finalekvelden når de to delene av salen erter hverandre. Jeg digger regnet på Høylandet! Og selvfølgelig også Hålloinnsola.

Are Sende Osen har med andre ord mange gode argumenter for hvorfor han stiller opp på Norsk Revyfestival.

Fagansvarlig Hanne Vilja Sagmo forteller at valget falt på Are Sende Osen fordi han er en god programleder som behersker mange ulike tema.

– Han er intelligent og samfunnsengasjert, og har det viktige rotfestet som skal til for å beherske god humor, sier hun.

Seinkveill utgjør en time med Are Sende Osen. Selv sier han at publikum kan forvente seg vitser, parodier, betraktninger, sanger og underbuksehumor.

– Jeg gir full spiker. Det er bra at showet er såpass sent på kvelden for dette showet har 18- årsgrense og det kan bli ganske flaut både for meg og for de som ser på. Mange kan nok syns at jeg går litt over streken, men jeg er i likhet med gammelost og østers en såkalt ”aquired taste”. Det smaker kanskje ikke første eller andre eller tredje gangen, men den fjerde gangen; ja, da elsker du meg, kommenterer humoristen.

På Seinkveill torsdag møter du Christer Torjussen og trine Lise Olsen som vertskap, og da blir det mer Standup.

Tekst: Marianne Østby