Skrivekløe? Nå kan du søke revytekststipend:

Sparebank 1 SMNs revytekststipend er opprettet for å utvikle tekstkompetansen blant amatørrevyforfattere. Stipendet skal benyttes til kurs og kompetanseheving innen tekstskriving.

 

 1. Revytekststipendet er på 25 000 kroner.
 2. Norsk Revyfaglig Senter og Sparebank1 SMN står bak stipendet.
 3. Stipendet kan søkes av revytekstforfattere i alle aldre.
 4. Stipendet er spesielt rettet mot revytekstforfattere som ønsker å utvikle seg innen produksjon av korttekster, med humor og satire som virkemiddel.
 5. Stipendmottaker plikter å avlevere to tekster til Norsk Revyfaglig Senters (NRS) tekstbank. Forfatteren får honorar for utleie. Stipendmottaker skal delta og ha et innlegg under Årets revyfaglige seminar i regi av NRS, om tekstskriving.
  Stipendmottaker skal benytte stipendet til kurs i tekstskriving. Norsk Revyfaglig senter vil være behjelpelig med å sette mottaker i kontakt med tekstforfattere og aktuelle kurs. Revytekststipendet er ment til bruk for å utvikle seg videre som revytekstforfatter, og er tenkt til kursing og inspirasjon. Norsk revyfestival er blitt en del av det internasjonale FRINGE-festival-nettverket, og vi oppfordrer vinneren til å besøke Fringe Edinburgh festival . Se https://www.edfringe.com/
  Stipendmottaker dekker selv kursavgift, reise og opphold.
 6. Sekretariatet for stipendiet er lagt til Norsk Revyfaglig Senter. Søker skriver en kort begrunnelse og legger ved tre revytekster.
 7. Stipendet deles ut under Norsk Revyfestival 1.-5. juli 2015

Utlysningen av stipendet skjer  hvert festivalår.

I 2013 mottok Anne Berit Sivertsen fra Lånkerevyen (bildet) revytekststipendet.

Søknad sendes til Norsk Revyfaglig Senter, Bygdatunet, 7977 Høylandet eller på mail til [email protected]

Søknadsfrist 15. juni.