Anita Østby gir seg som daglig leder i Norsk Revy. Etter 14 år synes hun det er på tide å overlate sjefsstolen i revyriket til noen andre.

Østby kom til Norsk Revyfaglig Senter i 2003 og tok over som leder i 2006. Etter at senteret tok over driften av Norsk Revyfestival i 2011, har hun de siste årene også vært festivalsjef i revyriket.

Ifølge Østby er det ingen dramatikk i denne avgjørelsen. – Å jobbe med revy er noe av det morsomste jeg har fått lov til å gjøre, men etter 14 år vil jeg se hvilke andre muligheter som finnes der ute, sier den avtroppende revylederen, som informerte styret før jul om at denne sesongen blir hennes siste.

– Det har vært 14 fantastiske år, men nå er det på tide å overlate jobben til noen andre, sier Østby om avgjørelsen.

Norsk Revy består av Norsk Revyfestival og Norsk Revyfaglig Senter. Der mange er kjent med festivalen og NM i revy, er kanskje senterdelen av organisasjonen mindre kjent utenfor revymiljøet.

– Som senterleder har jeg fått reist rundt i landet vårt og blitt kjent med det norske revymiljøet. Vi har jobbet for å heve kvaliteten på norsk revy, og det er veldig artig å se at det har gitt resultater. Nivået på gruppene rundt omkring er veldig høyt, sier Østby.

Faglig midtpunkt
Nyvalgt styreleder i Norsk Revy, Hilde Bergebakken ble informert om Østbys avgjørelse før hun takket ja til vervet. Hun støtter Østbys avgjørelse.

– Det er fullt forståelig at Anita søker nye utfordringer. Hun har lagt ned en betydelig innsats i organisasjonen, og i løpet av hennes lederperiode har Norsk Revy posisjonert seg som en nasjonal aktør. Jeg er glad for at Anita blir med oss i en overgangsperiode til en ny leder er godt på plass, sier Bergebakken.

Nylig avgått styreleder, Hallvard Strømme, har jobbet med Østby de siste årene. Han mener hun har bidratt til at Høylandet har blitt hele Norges faglige midtpunkt for revy.

– Anitas rolle i utviklingen av Norsk Revy på Høylandet er formidabel. Når hun velger å overlate ledervervet til en ny daglig leder, overlater hun det som har blitt en landskjent kulturinstitusjon i Namdalen i meget god faglig, økonomisk og omdømmemessig stand, sier han.

Nå starter jakten på arvtageren, som forhåpentligvis er på plass i løpet av sommeren. Før det skal det markeres at Norsk Revyfestival er 30 år i sommer.

– Jeg drar ingen steder før Norges morsomste festival har blitt feiret med brask og bram, sier Østby, som oppfordrer alle til å bli med på feiringen på Høylandet 5.-9. juli.

Foto: Marianne Østby.