Anita Østby gir seg som daglig leder i Norsk Revy. Etter 14 år synes hun det er på tide å overlate sjefsstolen i revyriket til noen andre.

Østby kom til Norsk Revyfaglig Senter i 2003 og tok over som leder i 2006. Etter at senteret tok over driften av Norsk Revyfestival i 2011, har hun de siste årene også vært festivalsjef i revyriket.

Ifølge Østby er det ingen dramatikk i denne avgjørelsen. – Å jobbe med revy er noe av det morsomste jeg har fått lov til å gjøre, men etter 14 år vil jeg se hvilke andre muligheter som finnes der ute, sier den avtroppende revylederen, som informerte styret før jul om at denne sesongen blir hennes siste.

– Det har vært 14 fantastiske år, men nå er det på tide å overlate jobben til noen andre, sier Østby om avgjørelsen.

Norsk Revy består av Norsk Revyfestival og Norsk Revyfaglig Senter. Der mange er kjent med festivalen og NM i revy, er kanskje senterdelen av organisasjonen mindre kjent utenfor revymiljøet.

– Som senterleder har jeg fått reist rundt i landet vårt og blitt kjent med det norske revymiljøet. Vi har jobbet for å heve kvaliteten på norsk revy, og det er veldig artig å se at det har gitt resultater. Nivået på gruppene rundt omkring er veldig høyt, sier Østby.

Faglig midtpunkt
Nyvalgt styreleder i Norsk Revy, Hilde Bergebakken ble informert om Østbys avgjørelse før hun takket ja til vervet. Hun støtter Østbys avgjørelse.

– Det er fullt forståelig at Anita søker nye utfordringer. Hun har lagt ned en betydelig innsats i organisasjonen, og i løpet av hennes lederperiode har Norsk Revy posisjonert seg som en nasjonal aktør. Jeg er glad for at Anita blir med oss i en overgangsperiode til en ny leder er godt på plass, sier Bergebakken.

Nylig avgått styreleder, Hallvard Strømme, har jobbet med Østby de siste årene. Han mener hun har bidratt til at Høylandet har blitt hele Norges faglige midtpunkt for revy.

– Anitas rolle i utviklingen av Norsk Revy på Høylandet er formidabel. Når hun velger å overlate ledervervet til en ny daglig leder, overlater hun det som har blitt en landskjent kulturinstitusjon i Namdalen i meget god faglig, økonomisk og omdømmemessig stand, sier han.

Nå starter jakten på arvtageren, som forhåpentligvis er på plass i løpet av sommeren. Før det skal det markeres at Norsk Revyfestival er 30 år i sommer.

– Jeg drar ingen steder før Norges morsomste festival har blitt feiret med brask og bram, sier Østby, som oppfordrer alle til å bli med på feiringen på Høylandet 5.-9. juli.

Foto: Marianne Østby. 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.