Malangsrevyen var en av revygruppene fra nord som var imponerte under NM i revy 2017. Her får de publikumspris av konferansier Trine Lise Olsen. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Norsk Revyfalig Senter har fått støtte fra Trøndelag fylkeskommune til prosjektet Revydoktoren. Målet er mer revy i fylket. 

Faksimile fra Namdalsavisa 17.01.18.

Prosjektet skal heve nivået på trøndersk revy og er en mentorordning der revygrupper som ønsker å utvikle seg skal få hjelp av våre beste revyaktører. Mentorene vil være erfarne revyfolk som er semiprofesjonelle i faget, og tanken er at de skal hjelpe gruppene i alt fra idéfase, til tekstskriving og sceneframføring.

Det er mange revygrupper som jobber hardt og som vil – men kanskje ikke får det til. Som mangler det siste lille for å ta steget opp til å kvalifisere seg til revy-NM, sier daglig leder Hanne Vilja Sagmo i et intervju med Namdalsavisa 17. januar.

Hun håper prosjektet vil resultere i en forestilling der gruppene presenterer det de har jobbet med.

Må tenke utvikling

I en kommentar i Namdalsavisa etter fjorårets NM i revy, spurte journalist Runar Moen om Namdalen har sovet i revytimen. Under Norsk Revyfestival på Høylandet gikk fire av syv NM-titler, i tillegg til samtlige fem publikumspriser, til Nord-Norge. Moen mener det er fordi revygruppene fra landsdelen er flinkere til å tenke utvikling.

Både Malangsrevyen og Tjongsfjordrevyen reiser rundt, kurser seg i tekstskriving og sceneframføring, suger til seg erfaring og er dyktige på å rekruttere unge talenter. Når de så kommer mannsterke (med egen heiagjeng) ned til Høylandet – er det med innstilling for å vinne hele skiten, skrev han.

Revydoktoren er ment til å være en resept mot denne tendensen.

Revytradisjonen står sterkt i Trøndelag. Vi har vært og skal være revyfylke nummer en. Nordlendingene har de siste åra vært veldig dyktige. De slo oss i fjor – nå må vi brette opp ermene og løfte oss, sier Sagmo i intervjuet med Namdalsavisa.

Samling før sommeren

Revydoktoren er fortsatt under utvikling og interesserte revygrupper må dermed vente litt før de kan melde seg på. Det man derimot vet er at det blir en samlingsbasert ordning hvor målet er å få til første samling før sommeren.

Følg med på denne siden og på vår Facebook-side for oppateringer. Det er også mulig å kontakte Hanne Vilja Sagmo dersom du har spørsmål. Hun når du på e-post [email protected].