Denne trioen skal sitte bak dommerbordet i årets NM i revy. Fra venstre: Vemund Vik. Iren Reppen og Simon Andersen.
Når NM i revy arrangeres på Høylandet i sommer er det en erfaren gjeng som skal vurdere deltakerne. Men de forventer ikke at det skal gå lett for seg.

Mesterskapet, som er en del av Norsk Revyfestival, arrangeres på Høylandet 10.-14. juli. Nå er det klart at regissør og tekstforfatter Vemund Vik, og skuespillerne Iren Reppen og Simon Andersen skal sitte i juryen.

PÅMELDING NM I REVY 2019

– Det er nesten en umulig oppgave å vurdere humor, sier Simon om sommerjobben i revybygda.

Les mer: Adam og Tore til Norsk Revyfestival.

Upolert humor

Vemund Vik jobber til daglig for Stand Up Norge og Latter i Oslo med noen av landets største komikere, som Sigrid Bonde Tusvik, Lisa Tønne og Linn Skåber. Han tror likevel ikke han møter et dårligere nivå når landets revyaktører samles på Norsk Revyfestival i sommer.

– Å være amatør betyr bare at man ikke lever av humor. Det har ingenting med talent og komisk timing å gjøre. Det jobbes hardt i det norske revymiljøet og jeg gleder meg til å se dyktige folk jeg aldri har sett på en scene før, sier han.

Den erfarne tekstforfatteren og produsenten tror riktignok humoren er litt annerledes.

– Det blir nok mer galskap på Høylandet. Det er nok ikke så polert som det man ser på de store hovedscenene, sier han om overgangen fra Latter i hovedstaden til forestillingsteltene på festivalen.

Skuespiller Iren Reppen er enig. Noe av det hun liker best med revy er nettopp det upolerte.

– Det er så fort gjort å gi plass til de flinkeste, men det fine med revyen er mangfoldet, at det er plass til så mange ulike aktører. Jeg liker når det er litt rart, sier hun.

Les mer: Rune Nilson og Charlie Rackstead til Norsk Revyfestival.

En god overraskelse

Alle i juryen har lang erfaring med revy og kjenner sjangeren godt. De synes likevel det er vanskelig å si hva som skal til for å vinne NM-titlene.

– Et godt revynummer kan være så mangt, sier Simon Andersen, som har spilt i flere revyer, kabareter og farser rundt omkring i landet. – Men jeg liker en god overraskelse. Det kan bli veldig morsomt når et nummer tar en uventet retning.

Iren Reppen mener et godt revynummer har mye galskap i seg og gjerne et blunk på lur, og det må bety noe for den som spiller det.

– Det spiller ingen rolle om temaet er lokalt eller internasjonalt, eller bare er tøys og tull, så lenge man har et engasjement for det man gjør, sier hun.

Skuespilleren fra Harstad er den eneste av de tre jurymedlemmene som har sittet bak dommerbordet i NM i revy før og har en anelse om hva som venter henne.

– Jeg husker det var vanskelig!

 

PÅMELDING NM I REVY 2019.

 

Billettsalget har startet: Kjøp billett.

Om jurymedlemmene

Vemund Vik

Vemund fikk humorkallet i skolerevymiljøet på Rud videregående skole i Bærum. Han er utdannet psykolog, men har siden 2008 jobbet som humorregissør og tekstforfatter for scene og TV.

I dag er han fast ansatt som regissør, tekstforfatter og produsent for Stand Up Norge og Latter i Oslo.

Vemund har skrevet og regissert nærmere femti forestillinger i løpet av karrieren, blant annet «Tre elefanter i rommet» med Hege Schøyen, Linn Skåber og Cesilie Steinmann Ness, «Halve Norge Golden» med Johan Golden og «Tusvik & Tønne på oppdragelsesreise». Han har også jobbet med Kristian Valen, Øyvind Blunck og Jonas Bergland. 17. januar hadde han premiere på forestillingen «Jeg reiser alene» med Jon Niklas Rønning.

Iren Reppen

Iren Reppen er skuespiller og tidligere teatersjef ved Hålogaland Teater. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og var kunstnerisk leder i Peer Gynt på Gålå i fem år før hun ga seg i 2018.

Iren har vært med i en rekke produksjoner på skjerm og scene. Hun har spilt i «Himmelblå» på NRK, hatt stemmen til prinsesse Fiona i «Shrek» og har hatt stor suksess med sin egen forestilling «Det e hardt å være mainn». Foruten Hålogaland Teater har hun vært tilknyttet Trøndelag Teater, Det Norske Teatret og Riksteatret. For tiden spiller hun i det nyskrevne stykket «Våre barn» på Den Nationale Scene i Bergen.

Simon Andersen

Simon er skuespiller og har lang og bred erfaring film, TV og scene. Han har vært med i flere revyer, kabareter og farser, og har blant annet spilt på Chat Noir, Hålogaland Teater og Riksteateret. Simon har spilt i filmen «Jul i Blåfjell», jobbet i NRK P1 og mange kjenner ham fra rollen som Roy Bakke i «Familiesagaen De Syv Søstre» på TV2.

Simon er dyktig imitator, noe han har fått vist i flere TV-opptredener og på scenen, og er blant annet kjent for å parodiere Wenche Foss. Siden 2014 har han spilt i veldedighetsbingoen «Wenches bingo», hvor han spiller teaterdronningen som bingovertinne til inntekt for en god sak.

Kjøp billett