Else Sorkmo og Ingrid Bjørge Auestad vant SMNs revytekststipend i 2017. Her fra NM i revy 2015. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Ingen revy uten gode revytekster!

Nå oppfordres revyaktører over hele landet til å søke om Sparebank 1 SMNs revytekststipend for 2019.

Stipendet på kr. 25 000,- er rettet mot revytekstforfattere som ønsker å utvikle seg. I tillegg til stipendet tilbyr Norsk Revyfaglig Senter en kontorplass i én måned i våre lokaler, hvor forfatteren kan finne arbeidsro og inspirasjon.

I søknadsbrevet skriver du hvorfor du ønsker dette stipendet. Legg også ved tre eksempler på tekster du har skrevet. Søknaden sendes til fagansvarlig Ole Christian Øen: [email protected]

Søknadsfrist: 01. juli 2019.

Saken fortsetter etter bildet.


Terje Stamnes vant revytekststipendet i 2015. Her i nummeret «Far og sønn» i NM i revy 2017. Foto: NRF/Tor Ivar Viken.

Tidligere vinnere:

2011: Egil Aslak Aursand Hagerup
2013: Anne Berit Sivertsen
2015: Terje Stamnes
2017: Else Sorkmo og Ingrid Bjørge Auestad

Statutter for Sparebank 1 SMNs revytekststipend

  1. Revytekststipendiet er på kr. 25 000,-
  2. Norsk Revyfaglig Senter og Sparebank SMN 1 står bak stipendiet.
  3. Stipendiet kan søkes av amatør revytekstforfattere i alle aldre.
  4. Stipendiet er spesielt rettet mot revytekstforfattere som ønsker å utvikle seg innen produksjon av kort-tekster, med humor og satire som virkemiddel.
  5. Stipendiaten plikter å gi to tekster til NRS tekstbank. Forfatteren får honorar for utleie. Stipendiaten skal ha et innlegg under årets revyfaglige seminar i regi av NRS, om tekstskriving og virkemiddel.
  6. Sekretariatet for stipendiet er lagt til Norsk Revyfaglig Senter.
  7. Utlysningen av stipendiet skjer i festivalår i forbindelse med påmelding, med søknadsfrist 01. juli.
  8. Overrekkelsen av stipendiet og kunngjøring skjer i forbindelse med Norsk Revyfestivals forestillinger, og skal overrekkes av Sparebank 1 SMN og Norsk Revyfaglig Senter sammen.
  9. Revytekststipendet er ment til bruk for å utvikle seg videre som revytekstforfatter, og er tenkt til kursing og inspirasjon.

Send søknad

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.