Det er med stolthet og glede vi kan melde at teaterregissør og tidligere teatersjef Hanne Tømta har takket ja til å bli ny styreleder i Norsk Revy! Hanne Tømta har et langt og feiret virke som teaterregissør og teatersjef – sist som teatersjef på Nationaltheatret fra 2009-2020, der hun blant annet var med på å årlig åpne scenen for den Osloskolerevyen som vinner Revykavalkaden.

For meg har revy som sjanger et uendelig potensial, sier Hanne Tømta. Selve formen er tøyelig og alltid i bevegelse. Mange av våre store scenekunstnere har sin bakgrunn nettopp fra det blomstrende revymiljøet, og det er inspirerende for alle oss revy-entusiaster.

Norsk Revy består av stiftelsene Norsk Revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival. Norsk Revyfaglig Senter er Norges nasjonale kompetansesenter for revy, og ble opprettet i 1991. NM i revy arrangeres annethvert år på Norsk Revyfestival på Høylandet i Trøndelag, en festival som har vært arrangert siden 1987.

Norsk Revys samfunnsoppdrag er at vi skal spre revysjangeren og styrke revymiljøene over hele landet ved å levere revyfaglige tjenester gjennom kompetansebygging, inspirasjon, arrangement og synlighet. Norsk Revy skal fronte revy innen kulturpolitikk og i revymiljøet. Vi skal samle, bevare og formidle den norske revyhistorien. Vi skal gi publikum gode revyopplevelser.

Det produseres mellom 300-400 lokalrevy- og skolerevypremierer hvert år, i tillegg til sommerrevyer og sommershow.  Hvis i snitt 400 så hver lokalrevy i 2022, hadde lokalrevy i Norge ca. 127 000 publikummere i 2022. Til sammenligning hadde f.eks. Nationaltheatret ca. 250 000 publikummere i 2019.

  • Vi er utrolig glade for å få med Tømtas kompetanse, nettverk og kunstneriske visjon inn i arbeidet til Norsk Revy, sier daglig leder Dagrun Gunnarson i Norsk Revy. – Lokalrevyen er en viktig del av kulturopplevelsene på landsbygda, er viktig for lokaldemokrati og uenighetsfellesskap, er en viktig inkluderingsarena – men først og fremst er det latterlig artig!

Styret i Norsk Revy blir også styrket med følgende ressurspersoner: Ole Bergesen, Karen Mo Røli, Kent Are Amundsen, Iren Reppen, Guri Idsøe Viken og Amund Lein.  

– Vi i Norsk Revy er glade for å få med oss så flinke folk med ulik kompetanse til å sette kursen for framtida. Norsk Revy gjør Norge morsommere – og tar humor på alvor!, avslutter Dagrun Gunnarson.