Norsk Revyfestival og Norsk Revyfaglig Senter har nå en felles overbygning som er  Norsk Revy

Historien vår

Norsk revyfestival ble første gang arrangert i 1987. Siden den gang har vi arrangert Norsk Revyfestival annethvert år på Høylandet. NM i revy arrangeres under festivalen, og direktekvalifisering til NM skjer under de regionale festivalene, som arrangeres i mellomår.
Norsk Revyfaglig Senter (NRS) ble stiftet i 1990 av Norsk Revyfestival, revygrupper, privatpersoner og kommunale og statlige kulturetater. Etter tre vellykkede revyfestivaler var det stort behov for et helårlig tilbud til revygruppene.

I dag er NRS et kompetansesenter og servicesentral for norske revymiljøer. Norsk Revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival er organisert som to adskilte stiftelser, men med felles administrasjon og styre. Kompetansesentret er arrangør og administrasjon av Norsk Revyfestival.

NRS har siden 1997 drevet med innsamling og arkivering av nasjonalt revyhistorisk materiale. I 2005 inngikk NRS en samarbeidsavtale med nasjonalbiblioteket i Mo i Rana, der store deler av arkivet i dag er plassert.

Formål

Formålet med Norsk Revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival  er å høyne nivået på alle felter innen norsk revy, bistå revygrupper og øke rekruttering til revyscenen.

Støttespillere

Norsk Revyfaglig Senter er støttet av Høylandet kommuneNord-Trøndelag Fylkeskommune og Kultur- og Kirkedepartementet.

Ansatte

Norsk Revy har tre ansatte:

Anita Østby, daglig leder
Sissel Flaat, sekretær
Hanne Vilja Sagmo, fagansvarlig
Se kontaktinfo! 

Styret i Norsk Revy:

Leder: Hallvard Strømme, Trondheim
Svein Waade, Kyrksæterøra
Astrid Skogseth Fuglesang, Inderøy
Hege Moen, Trondheim
Emil Økstad, Trondheim
Henrik Melsom Edvardsen, Stavanger
Svein Myhr, Stod

Varamedlemmer:
Aina Kristiansen, Hommelvik