Sigmund Kveli, her fra forestillingen “Intimen” under Norsk Revyfestival 2017, er en flittig bruker av “Den store revyboka”. Foto: Hanne Aarmo.

Selv om kursvirksomhet er et viktig element i arbeidet med å heve nivået i norsk revy, kommer vi likevel ikke utenom behovet for en skikkelig fagbok.

Derfor ga Norsk Revyfaglig Senter og Marcus Forlag i 1993 ut “Den Store revyboka”.

Den store Revyboka, utgitt av NRS og Marcus Forlag (1993).

Fagboken er skrevet av redaktør Yngve Kvistad, med bidrag fra flere dyktige fagfolk på feltet, og gir en grundig innføring i revyproduksjon.

Nå har Nasjonalbiblioteket gjort boken tilgjengelig på nett. Det betyr at du kan lese den i deres digitale bokhylle – helt gratis.

Les Den store revyboka her. 

Nyttig oppslagsbok

Selv om boken fyller 25 år i år, er den fortsatt et godt hjelpemiddel for alle som er involvert i en revyproduksjon.

Humorist Sigmund Kveli er en flittig bruker av boken. Han er en del av trioen Kveli Rånes Bremseth, og har hentet flere priser i NM i revy.

Den har vært veldig nyttig for meg som har vært, og er, en revy-generalist, og som praktiserer og mener noe om alt fra idefasen, tekstskriving, regi, lyd, lys, kostymer og scenografi, sier han.

“Den store revyboka” gir en innføring i de ulike fagfeltene som må fungere sammen i en forestilling, og Kveli mener den inneholder mange hjelpsomme eksempler.

– Dette gjelder uansett om en skal gjøre mye selv, eller ha fagfolk på ulike områder, sier han.

Les Den store revyboka