Skuespiller Marianne Meløy er årets festivalartist på Norsk Revyfestival. Foto: Eivind Stuevold/NRK.
Marianne Meløy er årets festivalartist på Norsk Revyfestival. Den nordnorske skuespilleren gleder seg til å overspise på revy i sommer.

– Jeg har vært på Norsk Revyfestival i alle slags varianter. Første gang jeg var der var faktisk som reporter i NRK P3. Jeg gleder meg skikkelig til å komme tilbake til Høylandet, sier hun.

Meløy har sittet i juryen, vært konferansier og holdt kurs på festivalen. Nå skal hun sette opp en egen forestilling for festivalpublikummet.

KJØP BILLETT

Kall det «blandabaill»

Årets festivalartist er en person som har bidratt i det norske revymiljøet og som Norsk Revyfestival mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Fra før har både Sigmund Kveli, Rune Andersen og Trine Lise Olsen fått den ærefulle merkelappen.

Meløy synes det er vanskelig å beskrive forestillingen hun skal vise på festivalen. Hun kommer til å plukke fra ulike prosjekter hun har gjort tidligere og sette det sammen til noe helt nytt.

– Det blir en blanding av sjangre med både prating og synging, humor og alvor. Jeg tenker at jeg er inne på noe når jeg ikke vet hva det blir. Kall det «blandabaill»! Sier hun om hva publikum kan vente seg.

Meløy tar med seg sin faste makker Trygve Brøske til Høylandet i sommer. Brøske er pianist og komponist, og er ansatt ved NTNU i Trondheim. Sammen har duoen laget flere forestillinger, som kammeroperaen Kommentarfeltet og Meløys soloforestillinger Stemt og Bunnlinja.

Les mer: Rune Nilson til Norsk Revyfestival.

Saken fortsetter etter videoen.

Sterke bånd til revy

Til vanlig jobber Meløy på Trøndelag Teater. Der har hun spilt i produksjoner som Rockeulven, Påfuglen og Karlson på taket. I tillegg til samarbeidet med Brøske er hun også kåsør for NRK og spaltist i Adresseavisen. Flere har nok kjent seg igjen i hennes unike skråblikk på samfunnet, hvor hun ofte bruker humor for å peke på det alvorlige.

– Det er viktig for meg å bruke komedie i flere sammenhenger, sier hun.

Kanskje skyldes dette oppveksten på revyscenen, hvor hennes første rolle var en parodi på sin egen far. Hun har fortsatt sterke bånd til revysjangeren.

– Noe av det jeg liker best med revy er at det er et sted hvor man kan øve seg på ytringsfrihet. Der kan bydeler og bygder ventilere alt som skjer i samtiden, sier hun.

Årets festivalartist har mange gode minner fra flere besøk på Norsk Revyfestival. I teltene på Høylandet har hun både ledd og grått av glede.

– Man blir helt fri og tussete i hodet av å overspise på revy der oppe. Det var Norsk Revyfestival som fant opp binge-watching lenge før TV gjorde det! 

PÅMELDING NM I REVY 2019

Marianne Meløy har mange gode minner fra sine besøk på Høylandet. Her er hun i publikum under Norsk Revyfestival 2009.

Norsk Revyfestival 2019 arrangeres 10.-14. juli på Høylandet. Marianne Meløy spiller sin forestilling i Solsiden fredag 12. juli. Forestillingen er inkludert i festivalpasset, men det er også mulig å kjøpe enkeltbillett. 

Du kan også møte Marianne lørdag 13. juli, når hun skal revybades i Solsiden. 

Kjøp billett

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.