– Vi må beskrive den underlige tiden vi lever i med humor, sier daglig leder i Norsk Revy, Hanne Vilja Sagmo, og inviterer til konkurransen Humor mot korona.

Nylig ble det kjent at flere av årets revyfestivaler arrangeres digitalt på grunn av koronakrisen. Nå lanserer Norsk Revy en ny nasjonal konkurranse på nett, Humor mot korona.

Humor mot korona er en konkurranse hvor deltagerne lager humoristiske videoinnslag som lastes opp på Humorportalen.no. Det er seerne selv som stemmer fram sin favoritt og vinneren får 25 000 kroner for sin innsats.

I et leserinnlegg skriver daglig leder i Norsk Revy, Hanne Vilje Sagmo, at humoristenes stemme er viktig i det kriserammede Norge.

– Revyen er aktuell og beskriver sin samtid. Derfor er revytekster viktig for når vi skal skrive historien om da koronakrisen rammet Norge. Vi trenger humoristenes skråblikk på situasjonen vi er i, sier Sagmo, som ønsker bidrag fra alle humorsjangre i konkurransen, ikke bare revy. 

Les også: Nå trenger vi humoristene.

I tillegg til å dokumentere tiden vi lever i, skal konkurransen bidrar til å ta bort noe av det vonde og vanskelige med krisen. Hanne Vilja Sagmo håper den bidrar til å dempe noe av frykten mange går og føler på. Hun synes det er på sin plass å tulle med den største krisen som har truffet det norske samfunnet siden andre verdenskrig.

– Det er en alvorlig situasjon vi er i, men mens vi venter på vaksinen må vi få lov til å lette på trykket ved å se det komiske i det tragiske, sier Sagmo.

Meld deg på Humor mot korona. 

Praktisk informasjon

For å delta må man lage et humoristisk videoinnslag om koronakrisen og laste det opp på Humorportalen.no innen 1. juni.

Formen på innslagene er fri og aktører fra alle humorsjangre oppfordres til å delta. Innslagene kan være alt fra de tradisjonelle revyformene med viser, monolog og sketsj til ren videoproduksjon. 

Innholdet i innslagene skal ikke formidle rasistiske holdninger eller holdninger som nedvurderer etniske minoriteter. Deltaker(ene) er selv ansvarlig(e) for å ha eventuelle rettigheter til innslaget i orden.

Det er opp til seerne å avgjøre hvem som vinner. Avstemmingen åpner 10. juni og vinneren med flest stemmer kåres lørdag 20. juni.

Innslaget som får flest stemmer vinner 25 000 kroner.

Du kan melde på innslaget både i Humor mot korona og en av de digitale revyfestivalene.

Påmelding Humor mot korona