Revydoktoren resulterte i flere nye revynummer, men Harran Ungdomslag trakk det lengste det strået og får være med til Olavshallen i november.
Siden i vår har Norsk Revyfaglig Senter, med støtte fra Trøndelag fylkeskommune, arrangert Revydoktoren, et pilotprosjekt hvor vi har tilbudt en mentorordning for trønderske revygrupper. Målet er å utvikle et kursopplegg som baserer seg på jevnlig oppfølging.
Les mer: Få hjelp av Revydoktoren.
Har hevet nivået flere hakk
Tre lag ble plukket ut til å delta i prosjektet: Harran Ungdomslag, Melhus Revylag og Sørfjord Revygruppe. Gruppene møttes første gang i juni, hvor de fikk tildelt hver sin mentor. Dette var Sigmund Kveli (Harran UL), Anne Berit Sivertsen (Melhus) og Rakel Sivertsen (Sørfjord).
Les mer: Talent alene er ikke nok.
Med veiledning fra mentorene har grupppene brukt sommeren og høsten på å jobbe fram tre revynummer på egenhånd. Resultatet ble vist fram da gruppene møttes for siste gang på Skatval forrige helg.
Selv om prosjektet resulterte i flere revynummer, er det kun plass til ett av dem i forestillingen “En latterlig helaften”, som Norsk Revyfestival setter opp i Olavshallen i november.
Etter en vurdering av de ansatte ved Norsk Revyfaglig Senter og mentorene, ble det til slutt bestemt at Harran UL får ta med seg nummeret “Koret” til Trondheims storstue.
– Det blir spennende, og er en vanvittig bonus til alt det vi har fått ut av Revydoktoren. Revymiljøet i Harran har virkelig fått en ny giv, og vi håper å vise publikum at vi har klart å heve nivået flere hakk, sa Kari Sofie Fiskum til Namdalsavisa etter at nyheten ble kjent.
Må jobbe mer enn man tror
“Koret” er et revynummer basert på egne erfaringer, om et kor på feil sted. Ideen så dagens lys allerede på første samling på Høylandet i juni.
– Vi falt for ideen og den absurde måten de forløste den på, sier fagansvarlig i Norsk Revy, Ole Christian Øen, på spørsmål om hvorfor de gikk for nettopp dette nummeret.
Han instruerte gruppene på den siste samlingen og så tydelig at Revydoktoren har vært et positivt prosjekt for deltagerne. Han tror den største lærdommen har vært at man må jobbe mer enn man tror.
– Mitt inntrykk er at deltagerne har blitt bevisste på at man ikke trenger å gå for den første og beste ideen. Prosjektet har tvunget dem til å gå et par runder med ideene sine, noe som har vært en øyeåpner for flere, sier Øen.
Les mer: Ikke stopp på første ideen.
Han berømmer deltagerne i Revydoktorene og jobben de har gjort, og gleder seg til å se Harran UL igjen i “En latterlig helaften” i Olavshallen.
– “Koret” er et gjennomarbeidet nummer som er utrolig gøy å se på, sier Øen, som håper flere tar turen til Trondheim for å se hva revylaget har fått til.