Revydoktoren er et mentorprogram som kobler profesjonelle revyaktører med amatørgrupper. I 2020 får fire grupper i Viken tildelt hver sin mentor.

De tre revydoktorene som skal på utrykking i Viken er Øyvind Angeltveit, Trond Hansen og Andreas Gregersen. De skal først og fremst hjelpe gruppene med å bli flinkere til å skrive revytekster.

Les mer: Revydoktoren kommer til Viken

Øyvind Angeltveit

Øyvind Angeltveit er en av mentorene i Revydoktoren Viken. Kurs i revy, av Norsk Revy.
Øyvind Angeltveit (t.h.) var jury i NM i revy 2017. Her sammen med Nils Petter Mørland og Marit Voldsæter. Foto: Tor Ivar Viken.

Øyvind har lang fartstid som komiker og skuespiller, og har spilt på revyscener over hele landet.

Han debuterte i Dag Frølands siste revy på Chat Noir i 1990, og etablerte revygruppen Lompelandslaget, sammen blant andre Linn Skåber, Åsleik Engmark og Trond Hanssen.

Øyvind var i tillegg med da den første bølgen med stand-up sjangren ankom landet på 90-tallet. Han har også vært programleder i TV2.

I de senere år har Angeltveit spillt teater og komedier på mange profesjonelle teaterscener. Han er også en etablert tekstforfatter innen revy.

Les mer: Et godt revynummer er som en hitlåt.

Øyvind jobber mye med regi innen revy, både for profesjonelle og amatørrevyer. Han har også holdt mange kurs for amatørskuespillere, spesiellt innen tekstarbeid for revy. I 2017 var han jury i NM i revy på Norsk Revyfestival.

Trond Hansen

Trond Hansen, mentor i Revydoktoren. Kurs i revy, i regi av Norsk Revy.
Trond Hansen.

Trond er en meget allsidig komiker og revyforfatter, som startet sin karriere med Lompelandslaget allerede i 1987. Den populære showgruppen fikk Komiprisen i 2002 for beste revyforestilling med «Lompelandslaget legger lista litt lavere».

Trond har også medvirket i utallige andre revyer og show, bl.a. i «Latter på Latter» med Hege Schøyen, Linn Skåber og Cecilie Steinmann-Ness.

Tronds spesialitet er musikalsk humor og han har jobbet tett med Jon Niklas Rønning i 15 år. Han spiller flere instrumenter, og komponerer og skriver tekster for andre komikere, samt for radio og tv. Han har også hatt regi for flere revyer og show, bl.a. «Øivind Blunck – rett og slett» 2011, Sommerrevyene i Sandnes 2013-2018, samt flere lokalrevyer. Han driver også med kursvirksomhet innen tekstskriving. 

Trond mottok Fagprisen under Komipris-utdelingen 2008 for sitt mangeårige arbeid som tekstforfatter og komponist innen norsk revy.

Andreas Gregersen

Andreas Gregersen er mentor i Revydoktoren, et kurs i regi av Norsk Revy (Norsk Revyfaglig Senter).
Andreas Gregersen.

Andreas Gregersen er utdannet dramapedagog ved NTNU og OsloMet, og har bred kompetanse innen både det revy-, humor- og dramafaglige, så vel som innen pedagogikk.

Som skuespiller og tekstforfatter har han vunnet flere priser under NM i revy på Høylandet, blant annet Årets revynummer i 2011. Han står også bak Skirevyens nummer «Bakvendtland» , som vant Beste tekst i NM i revy 2017.

Som regissør og manusforfatter har han satt opp et tjuetalls revyer med et vidt spekter av deltakere, i alderen 8-70 år.

De siste årene har han særlig jobbet mye med ungdoms- og skolerevyer, og var blant annet nylig kursinstruktør for «Psykisk kan du værra sjøl», et prosjekt om ungdom, humor og psykisk helse, i regi av Norsk Revy og Kavlifondet. 

Revydoktoren er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Revy, Buskerud Teater og Akershus Amatørteaterråd. Prosjektet er støttet av Norsk Revyforfatterforening.

Ønsker du at din revygruppe skal få hjelp av Revydoktoren? Les mer her. Søknadsfristen er 15. november.