Altarevyen vant prisen for beste tekst i NM i revy 2019 med nummeret “Finnmark Sameland”. Foto: Tor Ivar Viken.

Bruk innetiden til noe kreativt. 

Selv om det meste er satt på vent for tiden, revyøvinger er avlyst og forestillinger utstatt, betyr ikke det at vi ikke kan jobbe med revy.

Utnytt situasjonen til å skrive nye revytekster. Kanskje kan en hverdag snudd på hodet være inspirasjon til flere morsomme revynummer. Står du fast kan du jo invitere til en digital idédugnad eller skrivekveld? 

Her er en liste over hvor du kan finne informasjon og inspirasjon til å skrive revytekster. 

Revy.no

Her på siden finner du flere råd som hjelper deg med å komme i gang med skrivingen. Du kan lese skrivetips for skolerevy, bla i brosjyren ABC for skolerevy eller 

Du kan også lese et intervju med kursholder, tekstforfatter og skuespiller i Lånkerevyen, Anne Berit Sivertsen. Hun oppfordrer folk til å ikke stoppe opp på den mest innlysende ideen

I et intervju med tekstforfatter Sigmund Kveli, kan du lese at den erfarne revyaktøren bruker mye tid på å kna, vri og vende på ord før sketsjen er ferdig. 

Og Øyvind Angeltveit, som er en av landets mest erfarne revytekstforfattere, sier at å skrive et godt revynummer er som å skrive en hitlåt; vanskelig, men ikke uoppnåelig. 

Artikkelen fortsetter etter bildet. 

Øyvind Angeltveit vet aldri når ideen til det neste revynummeret dukker opp. Foto: Norsk Revy/Marte Fløan Beisvåg.
Humorportalen.no

Trenger du inspirasjon til å skrive det neste beste revynummeret? På Humorportalen.no finner du nummer fra Norsk Revyfestival, du kan se forestillinger fra både revygrupper og andre festivaler, og du kan se opptak fra kurs og seminarer. 

Kanskje et gjensyn med vinnerne fra NM i revy 2019 er det du trenger for å få fart på skrivingen?

Klikk her for å gå til Humorportalen.no. 

Artikkelen fortsetter etter bildet. 

Sanderevyen vant prisen for beste musikalske innslag i NM i revy 2019. Se det og flere andre nummer på Humorportalen.no. Foto: Tor Ivar Viken.
Den store revyboka

Dette er en gammel klassiker fra arkivet, som Norsk Revyfaglig Senter ga ut i 1993 sammen med Marcus Forlag. Boken er skrevet av redaktør Yngve Kvistad, med bidrag fra flere dyktige fagfolk på feltet, og gir en grundig innføring i revyproduksjon.

Nå har Nasjonalbiblioteket gjort boken tilgjengelig på nett. Det betyr at du kan lese den i deres digitale bokhylle – helt gratis.

Klikk her for å lese boken. 

Scenefolk.no

På scenefolk.no finner du flere artikler med tips og triks til deg som vil skrive humoristiske tekster. 

Der finner du blant annet humorkritiker Anders Holstad Lillengs artikkelserie om det finnes en formel for humor, du kan se lynkurs i karakterutvikling med skuespiller Alexander Rindestu eller du kan bruke tiden til å få oversikt over hvilke støtteordninger du kan søke på. 

Gå til scenefolk.no

Revyskolan

Lokalrevyer i Sverige (LIS) har laget Revyskolan, en kursserie på video som tar for seg alt du trenger å vite om revy. Her intervjues eksperter i regi, koreografi, sminke og mange flere. Du kan også laste ned artikler og se videoer med gode eksempler. 

Gå til Revyskolan.

HATS

Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS) har også en samleside med revyteori. Her får du korte, informative lynkurs i videoform som setter deg i gang med skrivingen. 

Gå til HATS.no

Lykke til!